Offer identificeret 16 år efter terrorangrebet på World Trade Center

Tæt på halvdelen af alle ofre efter angrebet i New York 11. september 2001 er endnu ikke blevet identificeret.

16 år efter angrebet på World Trade Center i New York kan restmedicinere fastslå identiteten på en mand, der blev dræbt ved terrorangrebet. (Foto: PETER MORGAN © Scanpix)

Det var eksplosioner fra de to fly, som med dødelig hensigt blev styret ind i World Trade Center i New York, der i første omgang satte gang i en kæde, som i sidste ende fik tvillingetårnene til at styrte i grus.

Brandene fra flyenes brændstof, der efterfølgende bredte sig på flere etager, fik ganske hurtigt bygningernes konstruktion til at kollapse i en sky af hvid aske, murbrokker og puds.

Netop de altødelæggende konsekvenser ved terrorangrebet den 11. september 2001 har gjort det særdeles vanskeligt at identificere ofrene fra angrebet.

Men nu melder New Yorks retsmediciners kontor, at man her 16 år efter kan fastslå identiteten på en mand, der blev dræbt ved terrorangrebet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Første nye match siden 2015

Det er første gang siden marts 2015, at nyt om ofrene er kommet frem. Kontoret tilbageholder dog navnet og andre oplysninger om manden af hensyn til de pårørende.

Retsmedicinere har siden terrorangrebet blandt andet benyttet sig af dna-undersøgelser for at forsøge at fastslå identiteten på de 2.753 mennesker, der blev dræbt.

Det er blandt andet blevet gjort ved at teste knoglerester, som blev fundet blandt murbrokker fra de sammenstyrtede tårne.

Men antallet af match er svundet ind i de seneste år. I alt mangler 1.112 ofre - eller godt 40 procent af de dræbte - at blive identificeret, skriver nyhedsbureauet.

Rettelse: Tidligere fremgik et forkert tal for antallet af dræbte, der endnu mangler at blive identificeret. Tallet er rettet.