Og hvad skal skibet hedde? Boaty McBoatface

Selvom tusindvis af briter mener, at landets nye forskningsskib skal døbes 'Boaty McBoatface', så er det langt fra sikkert, at det kommer til at hedde det.

Mere end 124.000 personer har stemt på 'Boaty McBoatface' som navnet til Storbritanniens nye polarforskningsskib. (Foto: NATURAL ENVIRONMENT RESEARCH COUNCIL © NATURAL ENVIRONMENT RESEARCH COUNCIL)

Kan man døbe et topmoderne og milliarddyrt polarforskningsskib noget så plat som "Boaty McBoatface" - eller frit oversat til dansk: "Båden McBådfjæs"?

Oh yes, hvis man spørger briterne.

I marts bad det britiske Natur- og Miljøforskningsråd (NERC) folk om at komme med navneideer til landets nye forskningsskib, som kommer til at koste skatteyderne næsten to milliarder kroner.

Briterne skulle så efterfølgende stemme om det bedste navn, og tanken var, at hele manøvren skulle skabe en masse positiv opmærksomhed om Storbritanniens nye prestigeskib, der forventes at stævne ud i 2019.

Afstemningen sluttede i går, og briterne var ikke i tvivl. Skibet skal hedde "RRS Boaty McBoatface".

Mere end 124.000 personer havde stemt på det navn, og det er næsten fire gange så mange, som havde stemt på "Poppi-Mai", der kom ind på en andenplads.

Navnet "It’s bloody cold here" - på dansk: "Det er skide koldt her" - fik en fjerdeplads med 10.679 stemmer, mens 10.282 mente, at det skulle opkaldes efter BBC’s verdensberømte naturvært David Attenborough.

NERC takkede i går briterne for deres "overvældende interesse og støtte" til afstemningen. Det endelige navn vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, lød det. Men ifølge avisen The Telegraph er det langt fra sikkert, at polarforskningsskibet kommer til at hedde det.

Den britiske videnskabsminister, Jo Johnson, udtalte i går, at man vil have et navn, ”der passer til skibets mission”.

- Jeg er taknemmelig for alle, der har deltaget i afstemningen, understregede ministeren.

Det var den forhenværende BBC-radiovært James Hand, der foreslog navnet, og han fortryder intet.

- Det er et glimrende navn, tweetede han.