Også anmeldte gade-overgreb i Østrig og Schweiz

I Østrig og Schweiz meldes der om sexoverfald af samme type som i Köln, hvor hundredvis er politianmeldt.

Der har været flere demonstrationer i Tyskland efter masseovergrebene i Køln. (Foto: OLIVER BERG © Scanpix)

Masseangrebene på kvinder i Köln og andre tyske byer nytårsaften har nu ført til over 500 politianmeldelser, siger tysk politi.

I efterforskningen af sagerne er der overvejende fokus på asylansøgere og illegale indvandrere fra Nordafrika.

I Köln har politiet modtaget 379 anmeldelser fra enkeltpersoner eller grupper, mens politiet i Hamburg har modtaget 133. I Frankfurt og Stuttgart er der også indgivet anmeldelser, men langt færre.

I Østrig har der været lignende overfald i Salzburg.

- Sådanne lovovertrædelser bør føre til udvisninger, siger Østrigs indenrigsminister, Johana Mikl-Leitner, som er medlem af det konservative Folkepartiet, som er en juniorpartner i en koalition med Socialdemokratiet.

- Det, der skete i Köln, er uacceptabelt, siger Mikl-Leitner til avisen Österreich.

Schweiziske medier har også rapporteret om en lang række seksuelt betonede overfald på kvinder begået af udlændinge, hvilket har skabt spændinger i landet op til en folkeafstemning i næste måned om udvisninger af udlændinge, der er dømt for visse former for kriminalitet.

Den tyske justitsminister, Heiko Maas, siger, at der må være sket en form for "forberedelse eller afstemning" af overgrebene i Köln nytårsaften, da hundredvis af mænd overfaldt og forulempede et stort antal kvinder.

/ritzau/Reuters