O.J. Simpson-sag: Politiet i Los Angeles undersøger nyt fund af kniv

O.J. Simpson blev frikendt for drabene på sin eks-kone og hendes ven, men sagen har rumsteret i kulissen de sidste 22 år. Skulle nye beviser have forbindelse til O.J. Simpson, får den dog næppe nogen betydning for sagen.

O.J. Simpsons eks-kone blev fundet stukket ihjel sammen med hendes ven Ronald Goldman foran deres hus i Los Angeles. I første omgang blev O.J. Simpson sigtet for mordene, men siden frikendt. Her ses de sammen, da de stadig var gift (arkivfoto). (Foto: FRED PROUSER © Scanpix)

Sagen har spøgt i kulissen de sidste 22 år, og nu kan den muligvis have taget endnu en drejning.

Politiet i Los Angeles er ved at undersøge en kniv, der eftersigende skulle være fundet på den tidligere amerikanske football-stjerne O.J. Simpsons ejendom. Det skriver Los Angeles Times.

O.J. Simpson kom første gang i politiets og mediernes søgelys, da hans ekskone Nicole Brown Simpson og hendes ven Ronald Goldman blev fundet stukket ihjel foran deres hjem i Los Angeles i 1994. Gerningsvåbnet er aldrig fundet.

Fundet af en kniv skaber på ny røre i en af USA's mest omtalte og uopklarede sager. Her er det O.J. Simpson fra retssagen mod ham i 1995 (arkivfoto). (Foto: KEN LUBAS © Scanpix)

Ifølge politiet i den californiske storby er kniven nu dukket op hos en pensioneret politimand, der efter egne oplysninger havde fået kniven overdraget af en bygningsarbejder, der var hyret til at udføre arbejde på ejendommen.

Politiet har ifølge ABC News ikke offentliggjort, hvornår kniven blev fundet første gang, men ifølge det amerikanske medie blev O.J. Simpsons ejendom revet ned i 1998.

O.J. Simpson frikendt for mordene

Hele O.J. Simpson-sagen var på de fleste amerikaneres læber i slutningen 1990'erne, særligt fordi retssagen mod ham blev transmitteret på direkte TV.

I første omgang blev O.J. Simpson tiltalt for mordene, men i oktober 1995 blev han frikendt for alle sigtelser, indtil han igen i 1997 blev kendt ansvarlig for de to ofres død i en civilsag mod ham.

Ifølge O.J. Simpsons daværende advokat er de nye oplysninger i sagen dog "latterlige".

- Det er utroligt, hvordan hele verden stadig er besat af den her sag. Medier er åbenbart stadig fascineret af alt, der har med O.J. Simpson at gøre, siger han til Los Angeles Times.

Nyt fund vil næppe få betydning

Ifølge Los Angeles Times har flere knive siden sagens begyndelse været gennem politiets efterforskning, dog uden at det har været muligt for politiet at finde hverken gerningsvåbnet eller gerningsmanden til mordene.

Hvad det nyeste fund i sagen vil have af betydning for O.J. Simpson er for tidligt at sige, men skulle kniven vise sig at have forbindelser til den tidligere football-stjerne, vil et eventuelt nyt bevis ifølge Los Angeles Times næppe have den store betydning for O.J. Simpson.

Ifølge USA's forfatning er det nemlig ikke muligt at blive retsforfulgt i samme sag to gange.

Ifølge Dmitry Gorin, en tidligere anklager, som Los Angeles har talt med, vil den eneste undtagelse være, hvis sagen bliver bragt for en føderal domsstol, men det er ifølge ham meget usandsynligt.