Omar Mateen er stadig en stor gåde for FBI i Orlando

Lige nu forsøger myndighederne at kortlægge massemorderens liv, men efterlyser flere spor og tips.

Politiet har fået mange henvendelser og spor at gå efter, men ser gerne, at flere henvender sig, siger Ron Hopper fra FBI ved et pressemøde.

- Vi har brug for jeres hjælp til at danne os et billede af, hvad han gjorde, og hvorfor han gjorde det.

Sådan siger specialagent Ron Hopper fra FBI ved et pressemøde i Orlando, hvor myndighederne fortalte om seneste nyt om skyderiet i Florida.

Det er nemlig stadig uklart, hvad der lå bag, da Omar Mateen åbnede ild på homo-natklubben Pulse i Orlando og dræbte 49 personer.

- Vi vil høre fra alle, der har noget som helst information om gerningsmanden, lige meget hvor stort eller småt, vil vi høre fra jer. Vi har fået store mængder spor, som vi har fulgt op på, og vi bliver ved med at følge op på dem, sagde Ron Hopper.

Flere vidner er stået frem i medierne og har fortalt, hvordan Omar Mateen i en længere periode havde gæstet natklubben, mens andre siger, at de truffet ham på homoseksuelle chatfora og apps.

Under forhandlinger med politiet sværgede han både troskab til Islamisk Stat og udtrykte sympati med Al-Nusra Front - to grupper, der ellers er i konflikt med hinanden.

Selv flere dage efter skyderiet forklarer FBI, at efterforskerne stadig arbejder på gerningsstedet.

Under pressemødet opfordrede myndighederne pressen til at lade politiet arbejde i fred. Flere betjente og SWAT-medlemmer, der var en del af aktionen natten til søndag, er blevet chikaneret af journalister.

pressemødet kom det også frem, at der havde været flere episoder, hvor etniske minoriteter havde oplevet overgreb og chikane, som kunne ses som en slags reaktion på masseskyderiet.

pressemødet fortalte politichef John Mina, at 300-400 betjente har været til ”debriefing” for at få støtte til at håndtere deres oplevelser.