Ombrust Fox-vært kommenterer nu kritikken: 'Det var ikke det, jeg sagde'

Fox News-værten Trish Regan trækker nu en smule i land, efter at hendes kommentarer om Danmark, Venezuela og socialisme mødte stor kritik mandag

Trish Regan (th) har sine klare holdninger til, hvordan et samfund skal opbygges. (Foto: Chuck Burton © Scanpix)

Det affødte forargelse fra både den almindelige dansker, den danske ambassadør til USA og den danske finansminister, da talkshowværten Trish Regan mandag i et program på Fox News sammenlignede tilstanden i Danmark med tilstanden i Venezuela under sætningen 'men noget er råddent i Danmark'.

Men i et kort indslag på Fox Business tirsdag aften dansk tid svarer hun nu igen på de voldsomme reaktioner.

- Jeg vil bare lige forklare min pointe igen. Jeg hentydede altså ikke til, at tilstanden i Danmark på nogen måde var magen til den i Venezuela, sagde hun med antydningen af et smil.

- Jeg ville bare pointere, understøttet af The Atlantic, The Independent og andre medier, at socialisme ikke er vejen frem, siger hun i indslaget, der varer 30 sekunder.

Om hun holder fast i sin påstand om, at danskere hverken vil arbejde eller færddiggøre studier, som hun postulerede i mandagens indslag, nævner hun intet om i sin kommentar tirsdag.

Det var ellers postulater som det, der fik finansminister Kristian Jensen (V) til at kritisere hende:

- Undskyld mit direkte sprogbrug, men hun skal simpelt hen ikke pisse på Danmark. Jeg vil ikke finde mig i, at noget så nederdrægtig forkert bliver fortalt, sagde Kristian Jensen.

Se hendes reaktion her.

Facebook
Twitter