Omstridt advokatkontor i Panama er ransaget

Advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama er ransaget i forbindelse med en bestikkelsessag.

Ramon Fonseca, en af partnerne i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, afviser beskyldninger om at være indblandet i en bestikkelsessag med det brasilianske ingeniørfirma Odebrecht. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Anklagemyndigheden i Panama har lavet ransagninger hos advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Advokatfirmaet var omdrejningspunkt, da millioner af fortrolige dokumenter i april 2016 blev offentliggjort af journalister verden over, efter de var blevet lækket fra firmaet.

Dokumenterne gav et indblik i, hvordan banker, advokater og skatterådgivere ved hjælp af Mossack Fonseca hjalp privatpersoner og firmaer med at holde penge skjult for skattemyndighederne via offshore selskaber i skattely.

Ransagningerne sker i forbindelse med en bestikkelsessag, hvor det brasilianske ingeniørfirma Odebrecht er involveret, oplyser anklagemyndighedens kontor.

"Ransagning af advokatfirma, der har etableret aktieselskaber i Brasilien med tilknytning til #LavaJato #PanamaPapers", skriver anklagemyndigheden på Twitter uden at komme med yderligere forklaring.

"Lava Jato" refererer til en omfattende bestikkelsessag fra Brasilien, hvor det statslige selskab Petrobras har været involveret.

Odebrecht er et verdensomspændende firma, der nu har erkendt, at de har bestukket højtstående personer i Panama og andre lande i Sydamerika og Mellemamerika i perioden mellem 2010 og 2014 for at vinde store anlægsprojekter.

Samtidig langede han ud efter Panamas præsident, Juan Carlos Varela, og beskyldte ham for at have modtage penge fra Odebrecht.

/ritzau/