Omstridt højrefløjsdebattør trækker sig fra Breitbart News

Den 32-årige provokatør har trukket sig efter mediestorm.

Det ville være forkert af mig, hvis jeg lod mit dårlige ordvalg aflede opmærksomheden fra mine kollegers vigtige arbejde, siger Milo Yiannopoulos her til aften. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Det pro-Trump og højreorienterede onlinemedie Breitbart News har mistet en af sine mest synlige profiler, efter at den omstridte debattør Milo Yiannopoulos her til aften har valgt at trække sig fra posten som seniorredaktør.

Det sker, efter at det er kommet frem, at den 32-årige brite, som er blevet berømt på sine provokerende og kontroversielle udtalelser, tilsyneladende har blåstemplet pædofili.

- Det ville være forkert af mig, hvis jeg lod mit dårlige ordvalg aflede opmærksomheden fra mine kollegers vigtige arbejde. Derfor har jeg i dag valgt at forlade Breitbart, og det sker med det samme. Det er ene og alene min beslutning, siger han ifølge CNN i en pressemeddelelse.

Taget ud af kontekst

Sagen begyndte, efter at to videoklip med Milo Yiannopoulos i sidste uge begyndte at florere på nettet. Her siger han, at der ikke er tale pædofili, hvis man som voksen bliver tiltrukket af en 13-årig, der er kønsmoden.

- Pædofili er, hvis man er tiltrukket til børn, som endnu ikke har nået puberteten, lyder det i et af klippene.

Selvom den stærkt konservative Milo Yiannopoulos har gjort det til sin karriere at være stærkt provokerende, skabte udtalelserne efterfølgende stor debat i især de amerikanske medier.

Selv fastholdt Milo Yiannopoulos, at udtalelserne var blevet taget ud af kontekst, og at han på ingen måde billigede pædofili.

Men forlaget Simon & Schuster valgte i går at droppe en kommende selvbiografi med ham, og chefredaktøren for Breitbart News, Alex Marlow, valgte offentligt at tage afstand fra udtalelserne, som han betegnede som ”frastødende” og ”helt og aldeles uforsvarlige”.

Støttede Trump under valget

Breitbart News blev verdensberømt under det amerikanske præsidentvalg sidste år, hvor det som et af de eneste amerikanske medier åbenlyst bakkede op om Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump

Efter at han havde vundet valget, udpegede han mediets chef, Stephen Bannon, til at være sin strategiske rådgiver. Det skabte en del debat, da den nye rådgiver har tætte forbindelser til den såkaldte alt-right-bevægelse, der er en forkortelse for ”det alternative højre”.

Trods kritikken fra chefredaktøren roser Milo Yiannopoulos sin nu forhenværende arbejdsplads.

- Breitbart News har bakket op om mig, når andre har givet efter, siger han i en udtalelse.

Facebook
Twitter