Op mod 16.000 omkommet ved jordskælv i Indien

Op mod 16.000 mennesker menes at være blevet dræbt ved det voldsomme jordskælv i Indien. Skælvet var det kraftigste i Indien i et halvt århundrede, og der findes hele tiden flere dræbte. Danmark giver internationalt Røde Kors 1,5 millioner kroner til ofrene for jordskælvet.

Mellem 15.000 og 16.000 mennesker menes at være blevet dræbt veddet voldsomme jordskælv i Indien, oplyser indiske embedsmænd.

Skælvet var det kraftigste i Indien i et halvt århundrede, ogder findes hele tiden flere dræbte.

Desuden skønner myndighederne, at over 30.000 mennesker erkvæstet, mens hundredetusinder er gjort hjemløse.

Hvis dødstallet bekræftes, vil jordskælvet have krævet lige såmange som det, der ramte det vestlige Tyrkiet i august 1999.

Mange af dødsfaldene er sket i Bhuj, en by med 150.000indbyggere nær den pakistanske grænse og omkring 20 kilometer frajordskælvets epicenter. Men ifølge foreløbige meldinger er denlille by Anjar med 30.000 indbyggere endnu mere udsat.

Politiet oplyser, at ca. 350 skoleelever og 50 lærere, somgennemførte en parade i anledning af den indiske nationaldag, dajordskælvet indtraf, var blevet levende begravet i murbrokker i densmalle gyde, hvor de gik i optog. 50 andre er fundet i live.

Seismologiske eksperter siger, at der har været næsten 200efterrystelser, men at hyppigheden efterhånden falder.

Hundredtusinder er hjemløse. Frygten for nye jordskælv har fåetde lokale beboere til at flokkes på benzinstationer i håb om at fåbrændstof, der kan sætte dem i stand til at køre bort.

Redningsarbejdere er ved at miste håbet om at redde flere i livefra ruinerne.

Jordskælvet blev målt til 7,9 på Richter-skalaen af USAsGeologiske Undersøgelser.

Hjælpen strømmer ind fra hele verden. Også Indiens ærkefjende,nabolandet Pakistan, har både sendt kondolencer og tilbudtbistand.

Herhjemme har Udviklingsminister Anita Bay Bundegaard besluttetat give internationalt Røde Kors 1,5 millioner kroner som skal gåtil ofrene for jordskælvet.

Dansk Røde Kors, Lions Club og Folkekirkens Nødhjælp har hverbevilget mellem 200.000 og 250.000 kr.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk