Op mod 50 flygtninge fundet døde i lastbil i Østrig

Op mod 50 flygtninge kan have mistet livet i en lastbil i Østrig, skriver østrigsk avis.

Østrigsk og ungarsk politi samarbejder om at finde frem til ejeren af lastbilen, som kørte på ungarske nummerplader. Firmalogoet er sløret, da det ikke længere er det firma, der ejer lastbilen. (Foto: HANS PUNZ © Scanpix)

I en lastbil i Østrig er der fundet flere døde flygtninge, bekræfter politiet.

Politiet oplyser ifølge Reuters, at dødstallet kan være helt op til 50, hvilket den østrigske avis Kronenzeitung også har skrevet tidligere.

En sort dag

Den østrigske indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner har allerede kommenteret på fundet.

Hun beskriver dagen i dag, som en "sort dag"

- Vores tanker er hos ofrene og hos ofrenes familie og venner. Denne tragedie rører os alle. Menneskesmuglere er kriminelle, siger hun på et pressemøde.

Retsmedicinere ved lastbilen med de op mod 50 døde flygtninge. Dødsårsagen er ifølge østrigsk politi endnu ukendt. (Foto: DIETER NAGL © Scanpix)

En østrigske journalist fra den østrigske tv-station ORF, Hannes Auer, har tweetet fra pressemødet med indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner.

- Menneskene havde været døde længe, skriver han.

Tæt på grænse til Ungarn

Lastbilen var ifølge Kronenzeitung parkeret ved motorvej A4 syd for Wien mellem byerne Parndorf og Neusiedl, som ligger tæt ved den ungarske grænse.

Her har den angiveligt holdt siden i onsdags.

Den ungarske premierminister Viktor Orban siger ifølge Reuters, at lastbilen havde ungarske nummerplader. Østrigsk politi samarbejder derfor med ungarsk politi om at finde frem til ejeren.

Ifølge den østrigske avis Kurier er der tale om en kølelastbil med et mindre lad.

Dødsårsag ukendt

Ifølge det østrigske nyhedsbureau APA tyder de første informationer på, at flygtningene var blevet kvalt ihjel, men at det endnu ikke kan bekræftes.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke give nogen konkrete detaljer om, hvordan døden indtraf, siger Hans Peter Doskozil fra østrigsk politi til APA.

Det uhyggelige fund er blevet gjort, samtidig med at EU og repræsentanter for landene på Balkan torsdag mødes i Wien for at drøfte, hvordan man i fællesskab skal håndtere den største flygtningetilstrømning til Europa siden Anden Verdenskrig, skriver Ritzau.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter