Opgiver at finde dansk Mærsk-kaptajn

Den sydkoreanske kystvagt har efter en uges eftersøgning opgivet at finde den danske kaptajn, som forsvandt for en uge siden fra skibet Mærsk Responder.

Maersk Responder er et forsyningsskib.

Håbet om at finde den 39-årige danske Mærsk-kaptajn Klaus Gunnersen er svundet ind. Efter en uges intensiv eftersøgning opgav den koreanske kystvagt søndag middag dansk tid at finde kaptajnen til søs.

- Vi må indstille os på, at der er en reel risiko for, at Claus aldrig bliver fundet, omend det er smerteligt, siger den ansvarlige chef for Mærsk Crew Management, Thomas Buhl.

Chancerne for at finde den danske kaptajn i live var små allerede efter få dage.

Faldt over bord

- Myndighederne fortsætter med at få opdateringer fra de 57 hospitaler, der ligger langs sydkysten, samt lighuse i området, siger Thomas Buhl.

Klaus Gunnersen fra Nakskov faldt over bord fra et Mærsk-skib for en uge siden i havet ved Sydkorea.

Klaus Gunnersens forsvinden fra forsyningsskibet Mærsk Responder blev opdaget, da han ikke dukkede op til morgenmad mandag lokal tid.

En eftersøgning på selve skibet gav intet resultat, og en eftersøgning til søs blev sat i gang.

Tragisk hændelse

Kaptajnen forsvandt på et tidspunkt med rolig sø og lav vindstyrke, men følge Thomas Buhl betragtes sagen som en tragisk hændelse.

Mærsk Responder ligger i øjeblikket til kaj ved halvøen Yeosu syd for Sydkorea. Om bord på skibet, der var ved at lægge kabler, er i alt 72 mand - heraf de fleste danskere. Skibets besætning består af 17 mand.

Kaptajnens pårørende er underrettet og har ligesom mandskabet om bord fået tilbudt psykologhjælp.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk