Opposition står stærkt i pakistansk valg

De første optællingsresultater tegner ikke godt for præsident Musharraf. To af hans største støtter bliver ikke valgt ind i parlamentet. Den dræbte oppositionsleder Benazir Bhuttos parti PPP står stærkt.

Tilhængere af tidligere premierminister Nawaz Sharif jubler i gaderne i Lahore over de foreløbige valgresultater. (Foto: Jerry Lampen © Reuters)

Efter de første uofficielle optællingsresultater i Pakistan ligner valget et nederlag til præsident Musharraf og hans støtter.

Meget er endnu usikkert, da der er lang vej endnu med stemmeoptællingen. Men to private pakistanske tv-kanaler fortæller, at formanden for Pakistans Muslimske Liga (PML), det førende af de partier, der støtter Pakistans præsident, Pervez Musharraf, har mistet sin plads i parlamentet.

Det samme har transportminister Sheikh Rashid Ahmed, fortæller tv-kanalerne.

Tidligere premierminister besejret

PML-formanden Chaudhry Shujaat Hussain, der er tidligere, pakistansk premierminister, blev besejret i sin valgkreds i Punjab-provinsen.

Hans parlamentsplads går til Pakistans Folkeparti (PPP), der blev ledet af oppositionslederen Benazir Bhutto frem til hendes død ved et attentat i december.

Dermed ser oppositionspartierne PML-N og PPP foreløbig ud til at få et godt valg.

Begge lejre på gaden i sejrsrus

I Karachis gader var tilhængere af PPP på gaden og dansede og skød op i luften indtil et godt stykke ud på natten, fortæller BBC.

Men i en anden ende af byen var præsident Musharrafs støtter også på gaden og hævdede, at regeringen ville løbe af med sejren.

Stemmeoptællingen begyndte, straks efter at afstemningsstederne lukkede klokken 17, men det endelige resultat ventes først tirsdag.

Frygt for uro ved valgstederne har holdt mange pakistanere hjemme, og valgdeltagelsen forventes ikke at blive højere end 40 procent.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter