Oppositionsleder bliver slået med soldaterhjelm i Caracas

Henrique Capriles blev angiveligt slået af en soldat med en hjelm, mens Carlos Paparoni måtte sys i hovedet.

Oppositionsleder Henrique Capriles taler på et pressemøde efter angiveligt at være blevet såret under en protest mod Venezuelas præsident Nicolas Maduro. (Foto: MIGUEL GUTIERREZ © Scanpix)

To venezuelanske oppositionsledere blev mandag såret af sikkerhedsstyrker i nye protester mod præsident Nicolas Maduro i hovedstaden, Caracas.

Det oplyser en af de to oppositionsledere selv samt en anden politiker fra oppositionen.

Modstandere beskylder Maduro for den økonomiske krise i det ellers olierige land. De kræver, at den socialistiske præsident udskriver valg.

59 mennesker er døde i de ofte voldelige demonstrationer, der har stået på siden begyndelsen af april.

Som under mange af de foregående protester i det kriseramte land affyrede politiet tåregas mod demonstranter i Caracas mandag.

- Vi blev lokket i et baghold, siger oppositionsleder Henrique Capriles. Han har to gange stillet op til posten som præsident i Venezuela.

Sammen med andre demonstranter marcherede han mod regeringens hovedkontor, da de blev stoppet af sikkerhedsstyrker.

Oppositionspolitiker Jose Olivares, som også er læge, har lagt et billede af Henrique Capriles ud på Twitter. Det viser Capriles med et blåt mærke i ansigtet.

Ifølge Jose Olivares skete det, da en soldat slog Capriles med sin hjelm under sammenstødene.

I samme protest blev viceoppositionsleder Carlos Paparoni slået i jorden af strålen fra en vandkanon. Han måtte sys i hovedet, oplyser Olivares.

Ud over de 59 døde er hundredvis af mennesker blevet såret i protesterne. Flere end 2200 er blevet tilbageholdt. 161 er fængslet af militære domstole.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter