Oregon-belejring: FBI anholder militsleder

Mere end tre ugers besættelse af en offentlig bygning i Oregon er nu slut for en gruppe bevæbnede landmænd.

Militslederen Ammon Bundy blev tirsdag anholdt af FBI, skriver Reuters. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Lederen af en bevæbnet gruppe landmænd, Ammon Bundy, blev anholdt, og én i hans følge blev dræbt under FBI-missionen i det østlige Oregon.

Det skriver Reuters.

Ammon Bundy og hans bevæbnede militsgruppe af landmænd har fået stor opmærksomhed i USA i 2016, efter at gruppen den 2. januar besatte en bygning i det beskyttede naturareal Malheur Wildlife Refuge i det østlige Oregon.

Landmændene mener selv, at de har ret til jorden, og at den statslige beskyttelse af området dyre- og planteliv er "skadelig for indbyggerne i området".

Besættelsen er det seneste eksempel i Sagebush-oprøret - en årtier lang konflikt omhandlende regeringens kontrol over millioner tønder land i det vestlige USA.

Ammon Bundy og fire medlemmer af militsen kom tirsdag i ildkamp med FBI på en motorvej og blev anholdt. Myndigheder har ikke oplyst navnet på den dræbte, men tilføjer at personen var på vej til at blive anholdt.

Myndighederne har tidligere modtaget skarp kritik for ikke at gribe ind over for militsgruppen, der primært - hvis ikke udelukkende - består af hvide amerikanere.