35 hjælpeorganisationer advarer i dag i et fælles opråb om, at intensiverede angreb i Yemen kan gå hårdt ud over landets civilbefolkning.
Det er området omkring havnebyen Hodeidah - der er kontrolleret af oprørere - der særligt vækker bekymring.
Det fortæller generalsekretær i Red Barnet, en af organisationerne bag opråbet, Jonas Keiding Lindholm.
- Situationen er meget bekymrende, og det har den sådan set været meget, meget længe, men nu står vi bare foran en meget brutal eskalering af konflikten i den store by Hodeidah, hvor 300.000 mennesker fanget, siger han.
Ny offensiv kan koste endnu flere liv
En konvoj af regeringens pansrede køretøjer har sat kursen mod Hodeidah ved Det Røde Hav. Den vigtige havneby har siden 2014 har været under Houthi-oprørernes kontrol, men regeringsstyrker forsøger nu at generobre den.
- Moralen er høj - og vi vil slå ned med en jernnæve, til vi har overtaget alle byer, siger soldaten Ali Naji, der støtter Yemens eksil-regering.
Hjælpeorganisationer frygter, at en offensiv mod byen vil gå ud over byens civilbefolkning og medføre endnu større tab af civile liv.
- Rigtigt mange børn har allerede måttet lade livet, de har betalt med deres liv i den her bestialske konflikt, og det vil flere komme til, hvis eskaleringen fortsætter, siger Jonas Keiding Lindholm og fortsætter:
- Det, vi samtidig ser, er, at nødhjælpsorganisationer er afskåret fra at komme ind og behandle og evakuere de sårede, men også i at bringe livsvigtig nødhjælp ind.
Foragt for menneskeliv
Houthi-soldater har ifølge nyhedsbureauet Reuters taget stilling oven på et hospital i Hodeidah, og på den måde bruger de sårede civile som bombeskjold. I løbet af de seneste dage har over 200 luftangreb ramt civile boligkvarterer og et af de apoteker, som Red Barnet støtter.
Den form for foragt for de folkeretslige regler omkring beskyttelse af civile og civile installationer er typisk for krigen i Yemen, lyder det fra Red Barnet.
- Når et apotek bliver ramt, så øges sandsynligheden markant for, at børn og unge ikke kan få medicin, at forældre ikke kan tilse deres syge børn, det betyder flere syge og potentielt flere døde, siger Jonas Keiding Lindholm.
Børns største ønsker
Red Barnet opfordrer sammen med andre nødhjælpsorganisationer til, at der bliver indgået en våbenhvile hurtigst muligt. Kan det internationale samfund ikke få parterne til forhandlingsbordet, så er der ikke meget håb for Yemens civilbefolkning, siger generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.
- Vi som nødhjælpsorganisation er jo reduceret til næsten kun at holde børn i live. Det er næsten til at tude over, at vi ikke kan hjælpe børn med de største ønsker de har, som også er at få lidt tryghed og lidt fred.
FN har i dag meddelt, at de satser på at få de stridende parter i krigen til forhandlingsbordet inden udgangen af året. Det var indtil i dag planen, at de skulle mødes inden udgangen af november.
De betegner borgerkrigen i Yemen som "verdens værste humanitære krise”. Ifølge organisationen er tre millioner flygtet, og 22 millioner mennesker - trefjerdedele af befolkningen - har behov for nødhjælp.
Den alvorlige situation i landet har i dag fået FN's Fødevareprogram (WFP) til at fordoble sit nødhjælpsprogram i Yemen. Organisationen håber nu på at kunne nå ud til 14 millioner mennesker i Yemen i et forsøg på at undgå "massehungersnød".