Orkanen Harvey har krævet sit andet dødsoffer

Orkanen Harvey har kostet to personer livet. Alvorlige oversvømmelser truer.

Det kan tage flere år for de områder i Texas, der er ramt af orkanen Harvey, at komme på fode igen.

- Dette vil blive en uhørt lang og frustrerende hændelse for staten Texas, siger Brock Long, der er chef for USA's katastrofeberedskab, til tv-stationen MSNBC.

- Det vil tage år at komme på fode efter denne katastrofe, siger han.

Myndighederne er stadig i gang med at danne sig et overblik over de skader, uvejret har forårsaget.

En person er fundet død efter en brand i et hus i byen Rockport, der ligger ved kysten nord for Corpus Christi, oplyser Rockports borgmester, Charles J. Wax, på et pressemøde.

Den omkomne blev fundet, efter stormen var drevet længere ind i landet.

Derudover er en kvinde er død i Houston.

Talsmand for alarmberedskabet i området Gary Norman siger ifølge nyhedsbureauet AP, at kvinden tilsyneladende forlod sin bil, der var truet af vandmasserne. Det var naboer, der fandt kvinden død små 30 meter fra bilen.

Myndighederne forbinder begge dødsfald med uvejret.

Er blevet til en tropisk storm

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, oplyser på en pressekonference lørdag klokken 20 dansk tid, at han nu har udvidet antallet af amter, hvor der er erklæret katastrofetilstand, fra 30 til 50.

Flere steder er huse og virksomheder smadret af de kraftige vinde, der har hamret løs på området nord for Corpus Christi i Texas. Her gik stormen i land med en fart på op mod 209 kilometer i timen.

Oprindelig var Harvey en orkan i kategori 4, men i løbet af natten aftog den i styrke og var lørdag eftermiddag en tropisk storm i kategori 1.

Men der er stadig risiko for meget alvorlige oversvømmelser, selv om orkanen nu er blevet til en storm, advarer meteorologer.

Stormen har udløst "ekstremt alvorlige oversvømmelser", lyder det i en meddelelse fra det nationale orkancenter, NHC.

Harvey ventes ikke at bevæge sig meget i de kommende dage, og det betyder, at der i nogle områder kan falde over én meter regn.

- Nedbør i den mængde vil forårsage katastrofale og livstruende oversvømmelser, advarer NHC.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter