Orkanen Michael er på vej: Flere end 370.000 evakueret i Florida

Indbyggere rådes til at lade sig evakuere fra udsatte områder.

Orkanen Michael frygtes at intensivere til en kategori 4 på den tropiske orkanskala, når den rammer kysten i Florida i dag.

Det skriver CNN i en liveblog.

Mere end 370.000 personer er i Florida blevet beordret til at evakuere fra områder, men man forventer, at det reelt er få, der har fulgt myndighedernes anbefaling, skriver BBC.

Flere steder i Florida er der varslet stormflod, mens andre områder fortsat er i risikozonen for stormflod.

USA's nationale orkancenter, NHC, skriver på sin hjemmeside:

- Et stormflodsvarsel betyder, at der er en overhængende fare for livstruende oversvømmelser, på grund af vand der bevæger sig ind i landet fra kysten. Derfor bør personer i de pågældende områder tage samtlige mulige forholdsregler for at sikre liv og ejendomme fra oversvømmelser. Folk bør følge de lokale instruktioner.

Floridas borgere sikre sig forud for orkanen Michael, der rammer Floridas kyst onsdag. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)

Skoler og offentlige institutioner holder lukket som følge af stormen, og i Okaloosa i Florida, hvor der er varslet stormflod, er flere hospitaler lukket.

Staterne Florida, Alabama og Georgia er i undtagelsestilstand. Og i staten Florida er der oprettet 34 væresteder for evakuerede, har Floridas guvernør, Rick Scott, meldt ud.

Beboere i Florida klargør sandsække forud for orkanen Michael. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

Udover undtagelsestilstand i flere stater har mere end 22 regioner udsendt en evakueringsordre. Og ifølge den nationale vejrtjeneste er mere end 483 kilometer kystlinje truet af orkanen.

Ifølge BBC er mindst 13 personer indtil videre døde som følge af stormen.

den tropiske orkansæson drdkrjpo