Orkanen Wilma stadig 'ekstremt farlig'

Orkanen Wilma har udløst alarm mange steder i Caribien og den Mexicanske Golf, hvor den ventes at ramme i løbet af dagen. I Florida har man indledt evakuering.

Kraftig blæst i turistbyen Cancun, Mexico, varsler uvejr forude, inden orkanen Wilma går i land (Foto: Daniel Aguilar © Scanpix)

Flere steder i Centralamerika, Caribien og i Florida, er forberedelserne til orkanen Wilma undervejs.

Det amerikanske National Hurricane Center betegner Wilma som en 'ekstremt farlig orkan', der svinger mellem kategori 4 og 5.

Med vindstød på 70 m/s, cirka 250 km/t, bevæger orkanen sig langsomt mod den mexicanske østkyst, hvor den ventes at ramme indenfor et døgns tid.

I Mexico har myndighederne indledt evakueringen af turister fra feriestedet Cancun. På det vestlige Cuba er skolerne lukket og folk i kystområderne er flyttet ind i landet.

Selv om Wilma ikke ventes at ramme USA før weekenden, er myndighederne i Florida Keys allerede begyndt at bede folk om at forlade ø-gruppen.

Der har aldrig været så mange orkaner på et år, men Wilma sætter alligevel rekorden. Det er den kraftigste orkan, siden man begyndte at registrere i 1851.

Facebook
Twitter