Oscar Pistorius kendt skyldig i drab

Højesteret har ændret dommen til Oscar Pistorius på uagtsomt manddrab til drab

Handikap-atleten Oscar Pistorius er af Sydafrikas Højesteret kendt skyldig i overlagt mord på sin kæreste Reeva Steenkamp. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Scanpix)

Sydafrikas Højesteret har kendt den sydafrikanske handicapatlet Oscar Pistorius skyldig i drab på kæresten Reeva Steenkamp, skriver Reuters. Dermed omstødes den tidligere dom på uagtsomt manddrab.

Sidste år blev Oscar Pistorius idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab, men dommen blev anket. Anklagemyndigheden mener, at Pistorius med vilje skød sin kæreste under et skænderi i deres fælles hjem på Valentines Day i 2013.

Pistorius affyrede fire skud gennem en aflåst dør til et badeværelse og ramte Reeva Steenkamp. Han siger, at han troede, at der var tale om en indbrudstyv, mens anklageren mener, at Pistorius skød kæresten efter et skænderi.

Under alle omstændigheder mener dommer Lorimer Leach, at Pistorius burde have vidst, at nogen kunne blive dræbt, når han skød mod døren.

Pistorius, som går under navnet "Blade Runner", har afsonet en del af straffen, og han blev for nylig flyttet til husarrest med fodlænke.

Dommen for drab betyder, at han skal afsone mindst 15 års fængsel i stedet for fem.

Pistorius

/DR Nyheder/