Otto Warmbier død: Tvivl om, hvad der har kostet ung amerikaner livet

Familien til den nu afdøde 22-årige amerikaner, som har været tilbageholdt i Nordkorea, afviser forklaring om, forgiftning sendte ham i koma.

Otto Warmbier blev i marts idømt 15 års straf i arbejdslejr i Nordkorea. (Foto: © Kyodo, Scanpix)

Et uundgåeligt udfald.

Sådan lyder konklusionen fra forældrene til den 22-årige amerikaner Otto Warmbier.

Fred og Cindy Warmbier er ikke i tvivl om, hvad der har ført til, at deres søn, som blev sendt hjem fra Nordkorea i sidste uge, mandag eftermiddag lokal tid afgik ved døden på universitetshospitalet i Cincinnati i den amerikanske delstat Ohio.

- Den forfærdelige pinefulde mishandling, vores søn har modtaget i Nordkorea, er årsagen til dette uundgåelige udfald, lyder det i en udtalelse fra familien.

Ifølge flere lokale medier er lægerne på hospitalet i Cincinnati usikre på, hvad der præcist har forårsaget Warmbiers hjerneskade, men ifølge en ledende neurolog, har den unge mand lidt alvorlige nerveskader og været ude af stand til at kommunikere og forstå sprog.

Otto Warmbier har været i koma, siden han i sidste uge ankom til USA, og lægerne på hospitalet har afvist, at der skulle været tegn på, at han har lidt af botulisme.

Den officielle forklaring fra Nordkorea har ellers hidtil været, at Warmbier blev sendt i koma efter at være blevet forgiftet samt indtaget en sovepille tilbage i marts 2016.

Den 22-årige amerikaner var i slutningen af 2015 på rejse i Kina, da han sammen med en gruppe besluttede sig for at tage til Nordkorea.

Han blev tilbageholdt i lufthavnen og i marts blev han idømt 15 års straf i arbejdslejr i Nordkorea angiveligt for at have stjålet en propagandaplakat.

Bortset fra et brev har familien i USA intet hørt fra ham, indtil han blev fløjet hjem i sidste uge.

Den amerikanske præsident Donald Trump fordømmer Nordkorea og kalder det et brutalt regime: