Over 100 kæntrer med gummibåd på Middelhavet

Foreløbig er der meldinger om 12 omkomne, men op imod 100 er savnet efter bådulykke i Middelhavet.

Det er langtfra første gang, at det norske skib Siem Pilot redder migranter og flygtninge. Her ankommer skibet med kvæstede til Italien 24. oktober (Arkivfoto) (Foto: MIKE PALAZZOTTO © Scanpix)

Op imod 100 mennesker er savnet, efter at en gummibåd onsdag er kæntret ud for Libyens kyst.

Det oplyser det norske kriminalpoliti, Kripos, i en pressemeddelelse.

Det norske skib Siem Pilot, der var først på stedet, har taget 29 overlevende og 12 døde om bord. Blandt de omkomne er tre småbørn.

Flere af de overlevende er stærkt nedkølede og får behandling på skibet.

I alt var der angiveligt mellem 120 og 140 mennesker på gummibåden, da den kæntrede omkring 37 kilometer nord for Libyen i Nordafrika.

Mandskabet på Siem Pilot beretter om dårligt vejr i området. Bølgernes højde var op til to meter.

- Det var den italienske hovedredningscentral, der bad os om at sætte kurs mod Libyens kyst, fordi en gummibåd var i problemer. Da vi kom frem, så vi, at gummibåden var væltet. Vi satte straks vores lette både i vandet og begyndte redningsindsatsen, siger Pål Erik Teigen, der leder den norske mission i området.

Ifølge den italienske kystvagt kæntrede gummibåden, efter at den begyndte at tage vand ind. En helikopter fra det italienske militær har også deltaget i redningsoperationen.

- Båden var stævnet ud trods meget dårligt vejr, siger en talsperson for Italiens kystvagt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sagen kort

  • Tusindvis af flygtninge og migranter har i år mistet livet på den farefulde færd over Middelhavet mod Europa. De seneste tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) viser, at 3949 personer har mistet livet indtil videre i 2016.

  • Sidste år endte antallet af døde på over 3700. Antallet af omkomne er højere i år, selv om markant færre har bevæget sig ud på den farlige rejse i forhold til 2015.

/ritzau/NTB