Over 100 miljøaktivister anholdt i London: I dag fortsætter demonstrationerne

Iført farverige udklædninger har demonstranter blokeret centrale dele af byen.

Demonstranter har blandt andet blokeret Waterloo-broen, der er en af de mest travle veje i London. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

113 miljøaktivister blev i går anholdt under store klimademonstrationer i London, der har sat dele af byen ud af spil.

Tusindvis af mennesker blokerede nogle af Londons vigtigste veje, heriblandt Oxford Circus, Marble Arch og Waterloo-broen, i et forsøg på at tvinge britiske politikere til at gøre mere for den voksende klimakrise.

Bag protesterne står den britiske klimagruppe Extinction Rebellion, der melder at have holdt demonstrationer i 80 byer i over 33 lande.

Extinction Rebellion har bedt den britiske regering stoppe al kulstofudledning inden 2025 og ønsker, at der bliver erklæret undtagelsestilstand for klimaet.

Protesterne fortsætter

Demonstrationerne har skabt trafikblokader i det centrale London, hvor aktivister iført farverige udklædninger blandt andet har opstillet telte, potteplanter og madboder.

Medlemmer af gruppen er nu gået på Londons gader for at igangsætte andendagen for demonstrationerne, skriver flere britiske medier.

Her skal der angiveligt holdes taler på parlamentspladsen i London, om hvordan man takler klimaforandringer.

Ifølge Roger Hallam, der er leder i Extenction Rebellion, er det meget lang tid siden, at nogen har gjort noget lignende i London.

- Det fantastiske er, at i 30 år har offentlige pladser været så lukkede. 'Du må ikke dit, du må ikke dat'.

- Extinction Rebellion har sagt: 'Vi gør det her'. Og regeringen er så svag, at den ikke kan stoppe os.

Extinction Rebellion skrev mandag et brev til den britiske premierminister, Theresa May, hvor gruppen advarede om, at blokaderne vil fortsætte, hvis ikke hun giver efter for deres krav.

- Premierminister, du kan ikke ignorere den her krise længere, vi må handle nu, står der blandt andet i brevet.

Arrangørerne håber, at protesterne vil fortsætte i flere dage. Flere London-beboere brokker sig over blokaderne.

- Endnu en dag med forstyrrelser, hvor ingen kan komme med bussen i det centrale London. Jeg går ind for ytringsfrihed, men hvis jeg ikke kan komme på arbejde, koster det mig penge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk