Over 100 personer anholdt under demonstrationer i USA

I flere stater har politiet anholdt demonstranter, heriblandt lederen af aktivistgruppen 'Black Lives Matter'.

Omkring 100 demonstranter blev anholdt i Saint Paul, Minnesota, og 30 i Baton Rouge, Louisiana. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)

I både delstaterne Minnesota og Louisiana er flere personer blevet anholdt under demonstrationer mod de seneste politidrab på to afroamerikanske mænd.

Omkring 100 demonstranter blev anholdt i Saint Paul, Minnesota, og 30 i Baton Rouge, Louisiana.

Det skriver NBC News.

Ifølge mediet blev de fleste demonstranter anholdt, fordi de nægtede at forsvinde fra de trafikkerede hovedveje, hvor demonstrationerne sidst på aftenen endte.

  • Demonstranter protesterer foran Baton Rouge politistation. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)
  • En kvinde bliver anholdt af politiet under en demonstration i Baton Rouge efter drabet på den 37-årige Alton sterling. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)
  • Demonstranter blokerede trafikken, da de lørdag aften, amerikansk tid, gik på gaden i protest mod politidrab på afroamerikanere. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)
  • Flere betjente var tilstede under demonstrationerne. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)
  • "Am I Next" står der på demonstranternes skilte. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)
  • Omkring 30 demonstranter blev anholdt i Baton Rouge. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)
  • Flere tusind demonstranter var mødt op lørdag aften. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)
  • Mange demonstranter ville ikke flytte sig fra hovedvejen, da politiet beordrede det. (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)
  • Snesevis af demonstranter blev anholdt af politiet (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)
1 / 9

En af de anholdte er lederen af aktivistgruppen Black Lives Matter, DeRay Mckesson, der er en af de mest fremtrædende personer i bevægelsen.

Han deltog og filmede demonstrationen i Baton Rouge og lagde løbende optagelser op på sin Twitterkonto.

- Politiet har været provokatører hele aftenen. Demonstranterne har været solide. Politiet i Baton Rouge har været virkelig forfærdelige i aften. De har provokeret folk. De har jagtet folk bare for at sparke dem, siger han i en video, han lagde op, lige inden han blev anholdt.

Politiet har endnu ikke officielt oplyst, hvad der ligger bag anholdelsen af Deray Mckesson. NBC News skriver, at en betjent skulle have sagt til Deray Mckesson, at han blev arresteret for at gå på en hovedvej ligesom mange af de andre demonstranter.

Demonstrationerne er en direkte reaktion på hvide politifolks skuddrab på de afroamerikanske mænd Alton Sterling og Philando Castile, som fandt sted i henholdsvis Baton Rouge den 5. juli og Minneapolis den 6. juli.

Facebook
Twitter