Over 150.000 syriske babyer er nu født i Tyrkiet

En hel generation af syriske børn bliver født uden for landet, fordi halvdelen af befolkningen er på flugt.

En syrisk pige tigger på gaden i Istanbul. Mere end 150.000 syriske babyer er nu født i Tyrkiet, siden borgerkrigen startede. (Foto: Bulent Kilic © Scanpix)

En hel ny generation af syriske børn er blevet født i Tyrkiet siden borgerkrigen i Syrien startede i 2011.

Ifølge den tyrkiske vicepremierminister Lutfi Elvan er der nu mere end 150.000 syriske babyer, der er født i Tyrkiet siden borgerkrigen i Syrien startede, siger han mandag til et møde i FNs råd for menneskerettigheder, skriver AFP.

I sin tale i FN, understreger Lutfi Elvan, at Tyrkiet er underlagt en stor humanitær byrde med de mange flygtninge og migranter, der er flygtet til landet fra Syrien.

Tyrkiet gør ifølge ham "sit bedste for at løfte en stor del af den humanitære katastrofe", hvilket blandt andet betyder, at landet nu huser mere end 2,7 millioner syriske flygtninge - flere end nogle andre af Syriens nabolande.

Med sin tale gør Tyrkiet endnu engang opmærksom på, at landet er presset af krigen i Syrien. Og Lutfi Elvan opfordrer Vesten til "at handle ud fra princippet om at løfte en fælles byrde".

Landet har mange gange kritiseret det internationale samfund for ikke at gøre nok for at løse krisen i Syrien, hvor mere en halvdelen af landets befolkning har været tvunget til at flygte fra hus og hjem.

/ritzau/AFP