Over 4000 fragtet ud af ’Junglen’

Arbejdet med at rydde migrantlejren fortsætter de kommende dage.

Her begynder rydningen. Tryk på Play.

Allerede i går begyndte arbejdet med at få de mange migranter og flygtninge ud af slumlejren ’The Jungle’ ved Calais, Frankrig, og 4014 personer er nu blevet kørt væk.

Det oplyser Frankrigs Indenrigsministerium i en pressemeddelelse tirsdag aften. 772 af dem er mindreårige.

Tirsdag rykkede et arbejdshold i lejren med værktøjer og maskiner for at rydde de mange telte og interimistiske skure. Et stort antal politifolk har været udkommanderet for at hjælpe med at rydde med lejren, men ifølge Reuters foregik rydningen forholdsvis fredeligt på nær nogle telte og skure, der blev sat i flammer.

Præfekten i regionen Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, sagde til Reuters, at migranterne og flygtningene i lang tid har vist, at dagen ville komme, og at man forsøger at foretage rydningen ordentligt. Flere hjælpearbejdere har blandt andet været med rundt for at sikre sig, at der ikke opholder sig mennesker i de områder, der bliver ryddet.

1636 personer blev sat i busser og kørt væk fra området tirsdag. De skal nu fordeles rundt i flere forskellige centre i Frankrig. Samtidig har Storbritannien forpligtet sig til at tage en del af de uledsagede mindreårige.

For mange af lejrens beboere har målet været vejen ind i Storbritannien.

Ifølge Reuters siger flere migranter og flygtninge dog, at de vil modsætte sig at blive omplaceret i Frankrig.

En af dem er 21-årige Aarash fra Afghanistan.

- Vi ved, at Junglen er fortid.

- Vi vil forsøge at komme på en bus, men vi vil have en god by som en tæt på Paris. Hvis vi ikke kan få det, tager vi tilbage til Junglen.

Rydningen forventes at fortsætte de kommende dage.