Over 900 bådflygtninge reddet på én dag

En række forskellige skibe i Middelhavet samlede bådflygtninge op i omfattende hjælpeindsats.

Sådan ser det ud, når den italienske kystvagt redder nødstedte bådflygtninge. Dette billede stammer fra en operation fra 14. maj i Middelhavet nær Sicilien. (Foto: handout © Scanpix)

Over 900 bådflygtninge er blevet reddet på Middelhavet på en enkelt dag, siger Italiens kystvagt.

En af bådflygtningene omkom.

Redningsoperationen blev gennemført onsdag. Flygtningene blev reddet fra tre overfyldte både, som var på vej til Europa fra Nordafrika.

To italienske kystbevogtningsfartøjer og et handelsfartøj reddede 328 migranter fra en båd i maltesisk farvand.

Kan ødelægge både

Et fransk flådefartøj, som deltager i EUs grænsekontrolmission Tritron, samlede 297 migranter op fra et fartøj 300 kilometer ud for Italiens kyst. Fartøjet var blevet opdaget af et italiensk rekognosceringsfly.

Et italiensk flådefartøj reddede 286 levende fra en båd, hvor en af de ombordværende var omkommet.

EU-landenes forsvars- og udenrigsministre godkendte i denne uge første skridt i forhold til at kunne destruere migrantbåde i Middelhavet.

VIDEO Trods døde bådflygtninge: Somaliske flygtninge drømmer om at rejse til Europa

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:554e0cd76187a41544e3ad01

Ministrene har besluttet at etablere en flådeoperation, der sigter mod at ødelægge menneskesmugleres forretningsmodel og menneskehandleres netværk i Middelhavet.

EU afventer dog mandat fra FN og måske også fra Libyen, som en stor del af migranterne sejler ud fra i de ofte synkefærdige både.

/ritzau/AFP

BILLEDER Store hold af bådflygtninge fundet på åbent hav

 • Flygtningene fra Myanmar tager turen over havet forgæves. Myndighederne i både Malaysia, Indonesien og Thailand opsnapper bådene og sender dem tilbage på havet. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • Flygtninge fra den muslimske rohingya-minoritet i Myanmar blev i går fundet i en smuglerbåd, der flød rundt på havet ud for den thailandske ø Koh Lipe. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • Bådflygtningene hænger ud over rælingen på skibet, der var på vej fra Myanmar. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • Fiskere og ansatte nationalpark-ansatte deler mad ud til flygtninge på skibet, der ifølge AFP skal have været på havet i måneder, før det i går blev opdaget i thailandsk farvand. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • Fiskere og ansatte nationalpark-ansatte deler mad ud til flygtninge på skibet. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • Tusinder af mennesker fra rohingya-minoriteten er ifølge FN flygtet fra Myanmar, hvor de er udsat for omfattende forfølgelse. (Foto: Christophe Archambault © Scanpix)
 • En anden gruppe af flygtninge, dels fra rohingya-minoriteten og dels fra Bangladesh, har fået ophold i en flygtningelejr i Kuala Langsa i Aceh-provinsen i Indonesien. (Foto: Jun Ha © Scanpix)
 • Bådene med flygtninge ankommer stort set dagligt. Men ingen af landene vil tage imod de flere tusinde flygtninge. Myndighederne vender i stedet skibene rundt og sender dem væk igen. (Foto: Chaideer Mahyuddin © Scanpix)
 • Flere end 700 bådflygtninge blev reddet fra deres synkende skib af lokale fiskere og bragt i land i Aceh-provinsen på øen Sumatra i Indonesien. (Foto: Roni Bintang © Scanpix)
 • Mange af flygtninge tilhører den muslimske rohingya-minoritet i Myanmar, mens andre er fra Bangladesh. (Foto: Chaideer Mahyuddin © Scanpix)
 • Senere i maj afholder Thailand et regionalt topmøde om problemet med bådflygtninge. (Foto: Chaideer Mahyuddin © Scanpix)
 • Tusindvis af flygtninge driver derfor lige nu rundt på havet i Sydøstasien uden at kunne vende skuden. (Foto: Hotli Simanjuntak © Scanpix)
 • Det er i særdeleshed det muslimske mindretal rohingya, som ingen ønsker at tage imod, selv om de flygter fra forfølgelser i Myanmar. (Foto: Hotli Simanjuntak © Scanpix)
1 / 13