OVERBLIK: Angreb med køretøjer i Europa og USA

Flere byer i Europa og USA har været ramt af angreb med køretøjer.

Kort før jul 2016 blev Berlin udsat for et angreb med et køretøj. Tysk politi antager, at der ved dagens hændelse i Münster er tale om et angreb. (Foto: © BRITTA PEDERSEN, Scanpix)

Der har været flere angreb, hvor mennesker er blevet dræbt med et køretøj. Lørdag er det måske sket i Münster. En varevogn er lørdag eftermiddag kørt ind i en menneskemængde på et centralt beliggende torv i den tyske by Münster.

Flere personer er dræbt, omkring 30 er alvorligt såret, og en mistænkt har taget livet af sig selv, oplyser politiet.

Tysk politi antager, at der er tale om et angreb.

Her er et overblik over nogle af de seneste angreb rundt omkring i Europa og USA:

2017

  • 31. oktober: Otte personer blev dræbt og 11 alvorligt såret, da en varevogn påkørte cyklister og fodgængere på Manhatten i New York. En 29-årig usbeker blev efterfølgende anholdt og anklaget for drab og drabsforsøg.

  • 17. august : 13 mennesker blev dræbt, da en varevogn påkørte fodgængere på La Rambla i Barcelona. Føreren af varevognen blev dræbt af politiet under et nyt bilangreb i byen Cambrils den efterfølgende nat.

  • 19. juni: En 48-årig britisk mand påkørte fodgængere foran en moské i det nordlige London. En døde og ti personer blev kvæstet. Manden blev anholdt på stedet.

  • 3. juni : En hvid varevogn påkørte i høj fart fodgængere på London Bridge i den britiske hovedstad, før tre gerningsmand steg ud af varevognen og overfaldt tilfældige personer med knive. I alt døde syv ofre, mens 48 blev kvæstet. De tre gerningsmænd blev dræbt af politiet.

  • 7. april: En lastbil kørte ind i en menneskemængde på Drottninggatan i den centrale del af den svenske hovedstad, Stockholm. Lastbilen bragede bagefter ind i parfumeafdelingen i varehuset Åhléns, hvor den brød i brand. Fire personer mistede livet, og 15 blev såret ved angrebet. En 39-årig mand fra Usbekistan blev anholdt og mistænkt for angrebet, som politiet behandlede som et terrorangreb.

  • 22. marts: En mand kørte en Hyundai 4x4 ind i fodgængere ved Westminster Bridge tæt ved det britiske parlament, Westminster, i London. Han kørte ind i et hegn og forsøgte bagefter at tvinge sig adgang til parlamentet, men blev skudt og dræbt under forsøget. Fem døde, og omkring 50 blev såret i angrebet. Gerningsmanden var en 52-årig mand ved navn Khalid Masood. Islamisk Stat tog skylden for angrebet.

2016

  • 19. december: En 40 ton tung lastbil blev kørt direkte ind i boder og gæster på et julemarked i det centrale Berlin. 12 personer blev dræbt, og op mod 50 blev såret. En tuneser ved navn Anis Amri kørte lastbilen. Amri opholdt sig ulovligt i Tyskland, efter at han havde fået afvist sin asylsag. Fire dage efter angrebet blev Amri skudt og dræbt af politiet i den italienske by Milano. Islamisk Stat tog skylden for angrebet.

  • 14. juli: En mand pløjede en lastbil gennem en menneskemængde, der var forsamlet for at se fyrværkeri på Bastille-dagen i den sydfranske by Nice. I alt mistede 86 mennesker livet, og flere end 300 blev såret. Det var den 31-årige tuneser Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, der kørte lastbilen. Han blev skudt og dræbt af politiet. Islamisk Stat kaldte ham en af den ekstremistiske gruppes soldater.

Kilder: Ritzau, Reuters, NTB og dpa.

/ritzau/