OVERBLIK: De amerikanske sanktioner mod Rusland

Den amerikanske præsident har udvist 35 russiske diplomater. Et dekret betyder, at der reageres på cyberaktivitet.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, udviser 35 russiske diplomater på baggrund af hackingsagen, hvor Rusland ifølge USA har forsøgt at påvirke præsidentvalget i november.

Obama har udstedt dekret, der giver USA yderligere mulighed for at reagere på cyber-aktivitet, der søger at underminere eller forstyrre landets valgprocesser og -institutioner samt for allierede og partnere.

På baggrund af det nye dekret har præsidenten sanktioneret:

- To af Ruslands førende efterretningstjenester, GRU og FSB.

- Fire efterretningsofficerer i GRU vil blive omfattet.

- Tre virksomheder, der har leveret materiel støtte til GRU's cyberoperationer.

Den amerikanske finansminister udpeger to russere for ved brug af cyber-metoder at forårsage misbrug af midler og personinformation.

Udenrigsministeriet lukker to russiske anlæg i Maryland og New York, som russisk personel bruger i efterretningsrelaterede formål.

35 russiske diplomater bliver udvist. De har 72 timer til at forlade USA.

Ministeriet for National Sikkerhed og FBI offentliggør information om russisk civil- og militærefterretnings cyber-aktivitet. Det gør de for at hjælpe dem, der står for netsikkerhed i USA og udenlands, til at identificere, opdage og forstyrre Ruslands "ondsindede cyber-aktivitet".

Obama-administrationen vil komme med en rapport om, hvad den mener var Ruslands forsøg på at påvirke præsidentvalget i november og cyber-aktivitet i forbindelse med tidligere valg.

Det er en reaktion på:

Amerikanske diplomater er ifølge USA aggressivt blevet chikaneret i Moskva af russiske sikkerhedsfolk og politi i det seneste år.

Rusland forsøgte ifølge USA med cyberoperationer at påvirke resultatet af det amerikanske præsidentvalg i november i år.

Kilde: whitehouse.gov.

/ritzau/

Facebook
Twitter