OVERBLIK De har forladt Trumps administration

En lang række embedsmænd har forladt Donald Trumps administration, siden han blev indsat som præsident.

Rex Tillerson er den seneste, men langt fra første, der er blevet fyret af USA's præsident, DonaldTrump. (Foto: © Carlos Barria, Scanpix)

Efter 14 måneder på posten skal den nu tidligere amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson finde nyt job.

Han er dog langt fra den første, der har fået sparket i Donald Trumps tid som amerikansk præsident.

Her er et udpluk af embedsmænd, der er blevet fyret, selv har forladt administrationen, eller som er blevet nomineret af Trump til en stilling, men ikke tog jobbet.

Hope Hicks

Efter blot seks måneder i spidsen for kommunikationsafdelingen i Det Hvide Hus stoppede Hope Hicks på posten i februar i år.

Hope Hicks' farvel kom, efter at hun blev afhørt i ni timer i den såkaldte Ruslands-undersøgelse. Hun har været en del af Trumps indercirkel siden august 2014.

Da Trump blev præsident fik hun en nyoprettet stilling som chef for strategisk kommunikation. (Foto: © J. Scott Applewhite, Scanpix)

Steve Bannon

Donald Trumps chefstrateg og nære rådgiver Steve Bannon blev fyret fra sit job i august 2017 og er nu vendt tilbage til sit tidligere job som chef for det højreorienterede onlinemedie Breitbart News.

Steve Bannon blev fyret i august 2017. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

Sebastian Gorka

Sebastian Gorka har forladt sin post som Trumps rådgiver på spørgsmål om sikkerhed og terrorbekæmpelse. Det er uklart, om Gorka er blevet fyret eller forlader stillingen efter eget valg. Han er en af Trumps store støtter. Men Ifølge CNN var hans rolle uden for tv-skærmen mindre defineret, og han havde ifølge mediet ingen stor indflydelse i forhold til at træffe de reelle politiske beslutninger.

Gorka var kendt som en af præsidentens helt store forsvarere, som ofte hyldede og forsvarede Trumps budskaber på tv. (Foto: © ALEX WONG, Scanpix)
RB plus. Trumps kommunikationschef fik kun ti dage Anthony Scaramuccis voldsomme udfald over for en journalist faldt ikke i god jord i Det Hvide Hus. Han er færdig som kommunikationschef efter ti dage på posten. FILE PHOTO: New White house Communications Director Anthony Scaramucci (R)), flanked by White House Press Secretary Sarah Sanders, blows a kiss to reporters after addressing the daily briefing at the White House in Washington, U.S. July 21, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo (Foto: © JONATHAN ERNST, Scanpix)

Anthony Scaramucci fik kun 11 dage på posten som kommunikationschef, inden han stoppede igen.

Forklaringen fra Det Hvide Hus lød, at Scaramucci "følte, at det ville være bedst at vaske tavlen ren, så stabschef John Kelly kan samle sit eget hold".

Philip Bilden

En tidligere militær efterretningsofficer, som blev håndplukket af Trump til jobbet som minister for den amerikanske flåde. Han trak sig i februar på grund af regeringens regler om interessekonflikt.

James Comey

(Foto: © JONATHAN ERNST, Scanpix)

Direktør for det amerikanske forbundspoliti, FBI, som havde stået i spidsen for en undersøgelse af Ruslands mulige indblanding i præsidentvalgkampen i USA i 2016. Han blev fyret af Trump i maj.

James Donovan

En investeringsmand fra Goldman Sachs Group, som blev nomineret af Trump til stillingen som vicefinansminister. Han trak sit kandidatur i maj.

Michael Dubke

Stifter af Crossroads Media, som trådte tilbage som kommunikationschef i Det Hvide Hus i maj.

Michael Flynn

(Foto: © Carlos Barria, Scanpix)

Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, som trådte tilbage i februar efter afsløringer af, at han havde drøftet amerikanske sanktioner mod Rusland med den russiske ambassadør i USA, før Trump tiltrådte, og vildledt vicepræsident Mike Pence om samtalerne.

Mark Green

Trumps kandidat til jobbet som minister for den amerikanske hær. Han trak sit kandidatur i maj.

Gerrit Lansing

Digitalchef i Det Hvide Hus, som trådte tilbage i februar efter ifølge Politico ikke at have bestået et baggrundstjek af FBI.

Jason Miller

Kommunikationschef for Trumps overgangsteam, som i december blev udpeget af den kommende præsident til stillingen som kommunikationschef i Det Hvide Hus. Han oplyste få dage senere, at han ikke ville tage imod jobbet.

Todd Ricketts

En medejer af baseballholdet Chicago Cubs og Trumps valg som vicehandelsminister. Han trak sit kandidatur i april.

Walter Shaub

Direktør for kontoret for regeringsetik, som kom på kollisionskurs med Trump og hans administration. Han trådte tilbage i juli, før hans femårige periode udløb.

Michael Short

Seniorsekretær for pressetalsmanden for Det Hvide Hus, som sagde op tirsdag 25. juli.

Reince Priebus

Reince Priebus var Donald Trumps stabschef fra indtrædelsen i november til slutningen af juli. (Foto: © JONATHAN ERNST, Scanpix)

Præsident Trumps stabschef, som fredag 28. juli blev skiftet ud med den hidtidige minister for national sikkerhed, John Kelly.

Sean Spicer

(Foto: © Nicholas KAMM, Scanpix)

Sagde op som pressetalsmand for Det Hvide Hus i uge 29, fordi han var utilfreds med ansættelsen af Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

Caroline Wiles

Trumps chef for planlægning, som trådte tilbage i februar, efter at hun ifølge Politico ikke bestod et baggrundstjek.

Sally Yates

Fungerende justitsminister, som blev fyret af Trump i januar, efter at hun havde beordret Justitsministeriets advokater til ikke at håndhæve Trumps indrejseforbud.

Kilde: Nyhedsbureauet Reuters

/DR Nyheder/