OVERBLIK Det ved vi om angrebet i London

En hjemmelavet bombe gik af i et tog på en af Londons undergrundsstationer i går morges.

Storbritannien blev ramt af endnu et terrorangreb i går, da en bombe gik af i et tog på undergrundsstationen Parsons Green i den sydvestlige del af London klokken 8.20.

Kort tid efter ankom politi og ambulancer til stationen.

Anti-terrorenheden ved Metropolitan Police leder efterforskningen af sagen, som betragtes som terrorrelateret, med støtte fra den britiske efterretningstjeneste, MI5.

Terrororganisationen Islamisk Stat har i en meddelelse på deres eget nyhedsbureau Amaq hævdet at stå bag angrebet.

Bombe i malerspand

30 personer blev såret i angrebet, og tre personer er lørdag eftermiddag stadig indlagt på hospitalet. Men skaderne efter eksplosionen i myldretidstrafikken kunne tilsyneladende være endt langt værre.

Bomben, der var blevet lagt ned i en hvid malerspand i en stor køletaske fra Lidl, blev efterladt i toget, gik kun delvist af. En fejl i bomben betød, at den ikke eksploderede som planlagt.

- Der er ingen tvivl om, at det var en seriøs improviseret sprængladning. Det var heldigt, at den kun gjorde lille skade, siger den britiske indenrigsminister, Amber Rudd.

Spanden med bomben i stod brændende tilbage i undergrundstoget efter eksplosionen. (Foto: SOCIAL MEDIA © Scanpix)

"Vigtig anholdelse"

Der er blevet foretaget en anholdelse af en 18-årig i forbindelse med angrebet, oplyste politiet i London, Scotland Yard, lørdag formiddag.

Manden blev anholdt i byen Dover i det sydøstlige England og er nu tilbageholdt på en lokal politistation på mistanke om terrorforbrydelser.

Politiet betegner anholdelsen i dag som meget vigtig.

- Vi har foretaget en betydningsfuld anholdelse i morges. Selvom vi er tilfredse med det her fremskridt, så fortsætter efterforskningen og trusselsniveuet er stadigvæk kritisk, siger politichef Neil Basu i en pressemeddelelse.

Efterforskere har indtil videre talt med 45 vidner og bliver ved med at modtage informationer fra offentligheden via en sikret anti-terror-hotline, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Militæret sat ind

Trusselsniveauet i Storbritannien blev i går hævet fra "alvorlig" til "kritisk", hvilket er det højeste niveau.

Det høje trusselsniveau betyder, at Storbritanniens terroranalyseenhed vurderer, at der kan være flere nært forestående angreb.

For at øge sikkerheden i landet er dele af Operation Temperer blevet iværksat. Det betyder, at militæret støtter og overtager nogle af politiets opgaver - blandt andet bevogtningsopgaver ved særligt beskyttede steder-

- Militærets folk frigiver 1.000 ekstra væbnede betjente, som jeg kan bruge på tværs af landet for at give mere sikkerhed, sagde politiets anti-terrorchef, Mark Rowley, i går aftes på et pressemøde.

Det hævede trusselsniveau vil også betyde, at folk vil se bevæbnet politi på offentlige steder og ved den offentlige transport.

- Det er et svarende og fornuftigt skridt, der vil give ekstra sikkerhed og beskyttelse, mens efterforskningen skrider frem. Folk skal fortsætte deres gøren og laden som sædvanligt, siger Theresa May.

Samtidig opfordres folk til at være ekstra opmærksomme og kontakte politiet, hvis de mener at have information, der kan hjælpe efterforskningen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk