Tema Terror i Bruxelles

OVERBLIK Det ved vi om de formodede gerningsmænd i Bruxelles

Tre dage efter terrorangrebet i Bruxelles er to formodede gerningsmænd stadig på fri fod.

Najim Laachraoui og Ibrahim el-Bakraoui stod bag angrebene i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Politiet leder stadig efter den sidste mand til højre på billedet. (Foto: handout © Scanpix)

Siden i går er en række personer blevet anholdt under politiaktioner i forskellige bydele i Bruxelles ovenpå tirsdagens terrorangreb.

Men det er endnu uklart, om det er lykkedes myndighederne at finde de sidste to personer, der menes at være involveret i angrebene, der på nuværende tidspunkt har kostet 31 personer livet og såret omkring 300.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Indtil videre har politiet offentliggjort informationer på tre personer.

De belgiske brødre Ibrahim el-Bakraoui på 30 år og Khalid el-Bakraoui på 27 år er ifølge belgisk politi to af gerningsmændene bag angrebene tirsdag.

Ibrahim el-Bakraoui var en af selvmordsbomberne i Zaventem-lufthavnen, mens den yngre bror, Khalid, stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek i centrum af Bruxelles.

Derudover har den belgiske statsanklager i dag bekræftet, at den anden mand bag angrebet i lufthavnen er Najim Laachraoui.

Her er, hvad vi ved, om de personer, der menes at stå bag terrorangrebene mod lufthavnen og metrostationen i den belgiske hovedstad.

Ibrahim el-Bakraoui

Ibrahim el-Bakraoui (Foto: handout © Scanpix)

Ibrahim el-Bakraoui sprængte sig selv i luften i lufthavnen sammen med Najim Laachraoui. Han har tidligere været i politiets søgelys for omfattende kriminalitet.

Ifølge Tyrkiets præsident Erdogan udviste landet Ibrahim el-Bakraoui i sommer og advarede Holland og Belgien om ham. 11 personer mistede livet i lufthavnen.

Khalid el-Bakraoui

Khalid el-Bakraoui (Foto: INTERPOL / HANDOUT © Scanpix)

En lille time efter, at bomberne sprang i lufthavnen, detonerede 27-årige Khalid el-Kakraoui en bombe ved metrostationen Maelbeek. Her blev 20 personer dræbt. Han er ligesom sin bror kendt af politiet for tidligere kriminalitet.

Najim Laachraoui

Najim Laachraoui (Foto: handout © Scanpix)

Sammen med Ibrahim el-Bakraoui udløste den 24 årige Najim Laachraoui en bombe i lufthavnen i Bruxelles.

Han var allerede eftersøgt af politiet mistænkt for at stå bag terrorangrebet i Paris i november sidste år, hvor syv terrorister dræbte 130 mennesker med skudmassakrer og selvmordsbomber.

Han blev dog i første omgang efterlyst af myndighederne i december under et andet navn. Det var først i den forgangne weekend, efter at politiet i Belgien havde anholdt Salah Abdeslam, at Najim Laachraoui blev efterlyst under sit eget navn.

I dag oplyste belgiske myndigheder, at hans dna var blevet fundet på en selvmordsbombevest fra Stade de France, Frankrigs nationalstadion, og på et stykke tøj fra spillestedet Bataclan.

Efterlyst mand fra lufthavnen

Efter angrebene offentliggjorde politiet et billede fra lufthavnen af tre mænd, der sammen kommer rullende med deres kufferter.

De to mænd er identificeret som Najim Laachraoui og Ibrahim El Bakraoui, mens den tredje mand, der er iført en lys jakke og en hat, ikke er officielt navngivet endnu.

Politiet formoder, at han flygtede fra stedet uden at detonere sin sprængladning, og han har derfor siden terrorangrebet været en af Europas mest eftersøgte.

Flere belgiske medier mener, at han hedder Faycal C og er blevet sigtet af den belgiske anklagemyndighed. Ingen af de to oplysninger er dog bekræftet fra officiel side.

Ukendt mand fra metroen

Ifølge belgiske og franske medier har politiet oplyst, at de leder efter en anden mistænkt i selvmordsangrebet i metroen.

På overvågningsoptagelser fra Maelbeek metrostation ses Khalid el-Bakraoui sammen med en mand, der bærer en stor pose.

Kilder: Reuters, BBC, AFP, Le Soir, VTM, De Morgen, De Standaard.