OVERBLIK Disse 11 Trump-kritikere har fået tilsendt mistænkelige pakker

I alt har politiet nu fundet 12 pakker, der kan indeholde rørbomber.

De ni personer der har modtaget brevbomber eller mistænkelige breve de seneste dage. (Foto: STAFF © Scanpix)

Mindst 11 kendte amerikanere har enten modtaget mulige brevbomber eller mistænkelige pakker med posten.

Afsenderen synes at være den samme, da konvolutterne er identiske.

Til fælles har modtagerne, at de enten er demokrater eller har støttet det demokratiske parti eller været kritiske over for USA's præsident, Donald Trump.

- Se hvem det er rettet mod. Det vækker bekymring, siger politikommissær i New York City, James O’Neill på et pressemøde.

1. George Soros

Den ungark-amerikanske filantrop George Soros. (Foto: Yuri Gripas © Scanpix)

Den første person, der modtog en improviseret sprænglading i sin postkasse, var den ungarsk fødte milliardær George Soros. Bomben blev fundet af hans ansatte - selv var han ikke hjemme.

George Soros er de seneste år blevet fuldtids-filantrop og aktivist, som særligt donerer sine penge til progressive sager, der understøtter demokrati og menneskerettigheder. Blandt andet har han doneret store beløb til forskellige aktiviteter i Ungarn, hvor han er lagt offentligt for had af magthaverne.

Blandt højreorienterede i Europa og USA er Soros også et yndet hadeobjekt. Her er der blandt andet spredt rygter om, at han er antisemit.

Milliardæren, som flittigt har støttet demokratiske kandidater, angribes jævnligt af republikanske politikere, deriblandt USA's præsident Trump.

2. Hillary Clinton

Tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton. (Foto: Neil hall © Scanpix)

Den anden pakke, som blev fundet, var sendt til tidligere senator, udenrigsminister og præsidentkandidat Hillary Clinton. Hun er gift med ekspræsident Bill Clinton.

Hillary Clinton er en fremtrædende demokrat, som stillede op mod Donald Trump ved USA's seneste valg. Derfor har hun også været under heftig beskydning fra ham, republikanske politikere og den amerikanske højrefløj.

Donald Trump har konsekvent kaldt hende "crooked" eller "uærlige" Hillary, og har udtrykt, at hun hører hjemme bag tremmer, på grund af den såkaldte email-skandale, der opstod, da det kom frem, at Clinton brugte sin egen email-adresse og ikke sin officielle til at sende mails, da hun var udenrigsminister.

Det yderste højre i USA har cirkuleret flere konspirationsteorier om Hillary Clinton, deriblandt den såkaldte "pizzagate", om hvordan hun sammen med toppen af det demokratiske parti kørte en pædofili-ring fra en pizza-restaurant i Washington.

3. Barack Obama

Tidligere præsident Barack Obama. (Foto: Ethan Miller © Scanpix)

Donald Trumps forgænger på posten, Barack Obama, modtog også en bombe med posten. Han var demokratisk præsident i to perioder, og hævdes at have påvirket Donald Trumps beslutning om at stille op til posten som præsident, da han gjorde grin med Trump til en galla for Washington-journalister.

Donald Trump gik i sin tid forrest med påstanden om, at Obama i virkeligheden slet ikke er amerikansk statsborger, hvilket man skal være for at kunne være præsident. Som præsident har Trump blandt andet hævdet, at Obamas regering afhørte hans præsidentkampagne ulovligt.

Barack Obama har ikke direkte kritiseret Donald Trump siden magtskiftet, men har dog holdt flere taler, hvor han har givet udtryk for bekymring for den retning, USA er på vej i.

4. John Brennan og CNN

Tidligere CIA-chef John Brennan. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

En pakke er også blevet sendt til CNN's kontor i Time Warner-bygningen i New York City, der med det samme blev evakueret.

Pakken var dog adresseret til John Brennan, der var chef for den amerikanske efterretningstjeneste CIA fra 2013 til januar 2017, hvor Donald Trump blev præsident. Brennan har skarp kritiseret Trump, som han blandt andet har kaldt "forræderisk".

Trump har tilsvarende sagt, at Brennan var den værste CIA-direktør i historien.

Brennan har adskillige gange optrådt som gæst hos CNN, der gentagne gange er blevet kritiseret af Trump for at være "fake news".

- Jeg tror desværre, at Donald Trump ofte har tilskyndet til vrede, endda vold, når han taler om at begå vold mod medierne, siger Brennan i et interview efter brevbomben blev opdaget.

5. Eric Holder

Tidligere justitsminister Eric Holder (Foto: Yuri Gripas © Scanpix)

En brevbombe er også sendt til Eric Holder, tidligere justitsminister under præsident Barack Obama. Brevet nåede dog aldrig frem til Holder, da adressen ifølge FBI var forkert, og blev i stedet sendt til afsenderadressen i Florida, hvor den blev opdaget.

6. Maxine Waters

Medlem af Repræsentanternes Hus for demokraterne, Maxine Waters. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

Også Maxine Waters, der er demokratisk medlem af Repræsentanternes Hus valgt i Californien, har også fået tilsendt en bombe med posten. Også den blev opsnappet inden den nåede frem til Waters. Hun har ligeledes kritiseret Trump, blandt andet for ikke at fremlægge sine skattepapirer. Trump har på Twitter skrevet, at Waters er "skør", "korrupt", og at hun har en "ekstremt lav IQ".

7. Robert de Niro

Skuespiller Robert de Niro. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

I dag fandt politiet endnu et mistænkeligt brev, denne gang adresseret til skuespilleren Robert de Niro. Ifølge politiet ligner brevet de øvrige, der er blevet sendt. Brevet blev afleveret i restauranten Tribeca Grill, der er ejet af Robert de Niro, i samme bygning på Manhattan i New York City, hvor de Niros firma TriBeCa Productions holder til.

Robert de Niro er meget kritisk over for Donald Trumps politiske linje, og gav i juni en takketale til prisshowet Tony Awards i New York City, hvor han kort og godt sagde: "Jeg vil sige én ting: Fuck Trump".

8. Joe Biden

Tidligere vicepræsident Joe Biden (D). (Foto: LISA HORNAK © Scanpix)

To mistænkelige pakker blev i dag opdaget i staten Delaware, hvor den tidligere demokratiske vicepræsident og senator Joe Biden bor. Et af brevene blev fundet på en postcentral i byen Wilmington. Joe Biden var vicepræsident under Barack Obama fra 2008 til 2017, hvor Mike Pence overtog posten som Donald Trumps vicepræsident.

9. Deborah Wasserman Schultz

Medlem af Repræsentanternes Hus Deborah Wasserman Schultz

Ingen breve er blevet adresseret til den demokratiske politiker Deborah Wasserman Schultz, men hun har alligevel modtaget et brev. Hendes adresse i Florida står nemlig på brevene som afsenderadresse (dog med en stavefejl i hendes navn), og da et brev ikke kunne afleveres til tidligere justitsminister Eric Holder, blev det sendt til Schultz' adresse i Florida i stedet.

Deborah Wasserman Schultz er medlem af Repræsentanternes Hus og tidligere formand for Demokraternes Nationale Komité. Det er endnu uvist, hvorfor hun stod som afsender.

10. Cory Booker

Senator Cory Booker fra New Jersey. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)

En mistænkelig pakke blev natten til fredag fundet på en postcentral i byen Opa-locka i Florida. Pakken var adresseret til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey, og den ligner ifølge FBI de øvrige mistænkelige pakker.

Booker bliver ofte nævnt som en mulig demokratisk præsidentkandidat ved valget i 2020. Han var også nævnt som en mulig vicepræsidentkandidat, da Hillary Clinton stillede op mod Donald Trump i 2016.

Trump langede i oktober ud efter Booker, der som medlem af Senatets retsudvalg ikke ville stemme for Donald Trumps højesteretskandidat, Brett Kavanaugh.

- Han kørte Newark i sænk. Han var en forfærdelig borgmester, sagde Trump på et pressemøde. Cory Booker var borgmester i byen Newark fra 2006 til 2013.

11. James Clapper

Den tidligere direktør for USA's nationale efterretningstjenester James Clapper. (Foto: Jim WATSON © Scanpix)

En pakke adresseret til James Clapper og CNN blev fredag fundet på et postkontor på Manhattan i New York City.

Clapper fratrådte som øverste chef for efterretningstjenesten 20. januar 2017, hvor Trump tiltrådte som præsident. I en interview med CNN sidste år, sagde Clapper at Trump "angriber demokratiet indefra".

Han er nu ikke overrasket over, at han også har fundet tilsendt en pakke.

- Der er uden tvivl tale om hjemlig terrorisme. Det er jeg ikke i tvivl om, siger James Clapper til CNN, hvor han nu arbejder som analytiker.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter