OVERBLIK Her er briternes sanktioner mod Rusland

Ruslands manglende reaktion på britisk deadline i forbindelse med drabsforsøg på en russisk eksspion resulterede i dag i sanktioner.

Da klokken slog tolv natten til onsdag, forfaldt den deadline, som Storbritannien havde givet Rusland i forbindelse med giftangrebet på den tidligere russiske spion, Sergej Skripal og hans datter.

Storbritannien havde bedt Rusland give "utvetydige svar" på, hvordan nervegiften Novichok, som blev udviklet af det russiske militær under Den Kolde Krig, endte i Salisbury, hvor Skripal og hans datter blev forgiftet.

Ifølge den britiske premierminister, Theresa May, viser de britiske myndigheders undersøgelse, at netop denne gifttype blev benyttet i angrebet på Skripal og hans datter.

Rusland har afvist anklagerne, som de kalder totalt ubegrundede, og meddelt Storbritannien, at de ikke har tænkt sig at svare på spørgsmål, før briterne udleverer en prøve af det pågældende giftstof.

Det har Storbritannien nægtet.

Her kan du få et overblik over de sanktioner, som Storbritannien har indført i dag:

  • 23 russiske diplomater, som ifølge Theresa May er "uerklærede efterretningsagenter", bliver udvist. De har en uge til at forlade Storbritannien.

  • Øget kontrol med private flyvninger, told og fragt.

  • Indefrysning af russiske statsmildler i de tilfælde, hvor der er beviser for, at midlerne er blevet brugt til at true britiske statsborgeres liv eller ejendom.

  • Flere britiske ministre og den britiske kongefamilie boykotter fodbold-VM, som bliver afholdt i Rusland til sommer.

  • Alle planlagte bilaterale møder på højt diplomatisk niveau mellem Rusland og Storbritannien bliver aflyst - heriblandt et møde med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov.

  • Overvejelser omkring nye love, der skal øge forsvaret mod "fjendtlige staters aktiviteter".

Kilde: BBC

Facebook
Twitter