OVERBLIK Her er Trumps udvalgte

Trump bemander løbende centrale poster i sin stab. Se her, hvem der indtil videre har fået tilbudt en plads.

Kommende præsident Donald Trump har tilbudt senator Jeff Sessions posten som USA's justitsminister. (Foto: © Mike Segar, Scanpix)

USA's kommende præsident Donald Trump sætter løbende det hold, han vil have med, når han overtager Det Hvide Hus den 20. januar. Det gælder både ministerposter og centrale rådgivere.

Her er listen over dem, der ser ud til at blive en del af holdet, og dem, der ligger lunt i svinget til at få en post. Intet er dog sikkert, før posterne er endeligt bekræftet.

Jeff Sessions - justitsminister

Konservativ senator fra Alabama Jeff Sessions står til at blive justitsminister (Foto: © Jewel SAMAD, Scanpix)

Han er senator i staten Alabama og var den første fra senatet til at støtte Trump under valgkampen. Han er kendt for sin hårde linje overfor immigration og er blevet beskyldt for racisme flere gange i sin politiske karriere. Donald Trump har tilbudt ham posten som justitsminister.

Mike Pompeo - chef for efterretningstjenesten CIA

Mike Pompeo står til at blive chef for CIA (Foto: © Saul LOEB, Scanpix)

Han er en konservativ republikaner fra Kansas og hård kritiker af Obamas atomaftale med Iran. Han var også en af drivkræfterne bag kritikken af Hillary Clintons håndtering af angrebet på den amerikanske ambassade i Bengazi, Libyen. Han tilhører den stærkt konservative Tea Party-fløj. Donald Trump har tilbudt Pompeo posten som chef for CIA.

Michael Flynn - National sikkerhedsrådgiver

Michael Flynn står til at få den vigtigste efterretningspost i USA; national sikkerhedsrådgiver. (Foto: © Michael Reynolds, Scanpix)

Pensioneret generalløjtnant, der var Trumps rådgiver for national sikkerhed under valgkampen. Flynn blev fyret fra det amerikanske forsvars efterretningstjeneste, DIA, for to år siden. Han mener selv, at det var fordi, han fortalte sandheden råt for usødet om krigen mod islamisk ekstremisme. Men embedsmænd, der arbejdede sammen med Flynn, peger på hans manglende lederevner som årsag til fyringen. Han står til at blive Trumps øverste chef for alle USA's efterretningstjenester herunder FBI, NSA og CIA.

Reince Priebus - stabschef

Partiformand Reince Priebus står til at blive Trumps stabchef i Det Hvide Hus (Foto: © Jim Lo Scalzo, Scanpix)

Han er formand for det republikanske parti, og iagttagere mener, at hans opgave bliver at slå bro mellem Trump og det etablerede republikanske parti og særligt lederen for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan. Priebus har aldrig haft en post som folkevalgt eller haft erfaring med at arbejde i Det Hvide Hus. Trump har valgt Priebus som sin stabschef.

Mike Pence - vicepræsident

Mike Pence har ført valgkamp side om side med Donald Trump og skal være vicepræsident. (Foto: © DON Emmert, Scanpix)

Guvernøren fra staten Indiana har fået til opgave at lede overgangen fra Barack Obamas lederskab til Trumps administration. Han er Trumps højrehånd, når det kommer til at udpege ministre. Han har politisk erfaring i Washington og er kendt for sin hårdnakkede modstand mod abort.

Stephen K. Bannon - chefstrateg

Leder af højrefløjsmediet Breitbart News, Stephen Bannon, står til at blive chefstrateg i Det Hvide Hus med direkte adgang til præsidenten (Foto: © Carlo Allegri, Scanpix)

Han har været chef for det højreorienterede Breitbart News, der er blevet beskyldt for at fordreje sandheden og dyrke konspirationsteorier. Siden har dækket Donald Trump positivt gennem hele valgkampen, og Bannon får nu en helt central stretegisk post på samme niveau som Priebus. Han har tidligere arbejdet i banken Goldman Sachs.

Andre kandidater til centrale poster

Tidligere borgmester i New York har været Trumps faste støtte gennem valgkampen (Foto: © EDUARDO MUNOZ ALVAREZ, Scanpix)

Rudy Giuliani har været en af Trumps næreste allierede, og han står til at få en vigtig post i Trumps administration. Det kunne være som udenrigsminister.

Kellyanne Conway har været Trumps trofaste spindoktor i valgkampen, og iagttagere gætter på, at hun kunne få posten som talsperson for Det Hvide Hus.

Chris Christie var den første af de republikanske præsidentkandidater, der åbent bakkede op om Donald Trump. Han stod til at få en stor post, men skandaler og mangel på offentlig opbakning til Trump kan have placeret ham længere nede på listen.

Den republikanske præsidentkandidat fra valget i 2012, Mitt Romney, har været en af Trumps største kritikere under valgkampen. De to har mødtes i Trump Tower,og det har sat gang i spekulationer om, at Trump muligvis overvejer en national diplomatrolle til Romney. Det er dog kun spekulationer.