OVERBLIK Oscar Pistorius skød kæresten og fik fem års fængsel

En sydafrikansk domstol har givet anklagemyndigheden lov til at appellere dommen mod Oscar Pistorius.

Reeva Steenkamp rammes 14. februar 2013 af fire skud og dør i Oscar Pistorius hjem i Pretoria. (Foto: © POOL, Scanpix)

Den sydafrikanske anklagemyndighed har onsdag fået grønt lys af en domstol til at appellere dommen mod den tidligere atletikstjerne Oscar Pistorius.

Her er en kronologisk gennemgang af sagen mod den 28-årige benamputerede Pistorius og de skud, der dræbte hans kæreste, Reeva Steenkamp:

2013

* 14. februar: Reeva Steenkamp rammes af fire skud og dør i Oscar Pistorius hjem i Pretoria. Atletikstjernen anholdes af politiet.

* 15. februar: Oscar Pistorius anklages for overlagt drab. Kautionshøringen udskydes nogle dage.

* 19. februar: Kautionshøringen begynder. Oscar Pistorius indrømmer at have skudt sin kæreste, men hævder, at der var tale om et uheld. Han troede, at hun var en indbrudstyv.

Blev mentalundersøgt

* 22. februar: Efter flere dages retsmøder beslutter dommeren at løslade Pistorius mod kaution, fordi beviserne ikke er entydige.

* 28. marts: Pistorius anke af flere særlige vilkår i forbindelse med kautionen tages til følge. Han får lov at rejse ud af landet.

2014

* 3. marts: Retssagen begynder.

* 20. maj: Sagen udsættes, mens Pistorius mentalundersøges.

* 30. juni: Sagen genoptages, og det slås fast, at Pistorius kan drages til ansvar for en eventuel kriminel handling, idet han vurderes at kunne kende forskel på rigtigt og forkert.

* 7. og 8. august: Forsvarer og anklager procederer. Anklageren mener, Pistorius har samlet en snebold af løgne, mens forsvaret mener, at det er bevist, at Pistorius fortæller sandheden.

ARKIVVIDEO Her bliver Pistorius idømt fem års fængsel for skuddrab på kæresten. Klik på play.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:544621746187a20d588affdb

Fem års fængsel

* 11 september: Dommeren begynder at læse dommen op. Pistorius findes ikke skyldig i overlagt drab.

* 12. september: Resten af dommen læses op. Pistorius kendes skyldig i uagtsomt manddrab.

* 21. oktober: Pistorius idømmes fem års fængsel. Han kommer dog formentlig kun til at være indespærret i Pretorias fængsel i 10 måneder.

* 27. oktober: Den sydafrikanske statsanklager anker både dommen og straffen.

* 10. december: En domstol i Sydafrika giver anklagemyndigheden tilladelse til at appellere dommen mod Oscar Pistorius. Anklagemyndigheden får kun lov til at appellere skyldspørgsmålet, men ikke fængselsstraffens længde.

/ritzau/