OVERBLIK Terrorangreb i Frankrig siden Charlie Hebdo

De seneste to år er Frankrig blevet ramt af adskillige terrorangreb. Få overblikket her.

De franske specialstyrker i Orly lufthavnen efter en mand i midten af marts forsøgte at tage et våben fra en bevæbnet soldat i lufthavnens sydlige terminal. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

Her kan du se nogle af de angreb eller forsøg på angreb, der har fundet sted i Frankrig, siden to bevæbnede mænd i januar 2015 trængte ind på redaktionen på satiremagasinet Charlie Hebdo og begyndte at skyde de ansatte.

2015

7.-9. januar: Brødrene Kouachi angriber satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. 17 bliver dræbt.

9. januar: Fire personer bliver dræbt, da Moussa Coulibaly angriber et jødisk supermarked i Paris og tager flere personer som gidsler inde i butikken.

Læs mere om angrebet på Charlie Hedbo og gidseltagningen i det jødiske supermarked her.

3. februar: Tre vagter foran jødisk center i Nice bliver angrebet med kniv.

19. april: Fejlslagent angreb på to kirker i Villejuif. En algiersk mand dræber én, før han ved en fejl skyder sig selv i benet.

26. juni: I Saint-Quintin-Fallavier halshugger Yassin Salhi sin arbejdsgiver og forsøger derefter at sprænge virksomheden i luften.

21. august: Passagerer ombord på et tog fra Amsterdam til Paris overmander en mand, der er i ved at starte et angreb med kniv og skydevåben.

13-14. november: Spillestedet Bataclan, Stade de France og flere restauranter og barer bliver angrebet i Paris. Det er det dødeligste terrorangreb i fransk historie. 130 mister livet.

  • Franskmænd mindes ofrene for terrorangrebet i Paris et år efter. Her foran mindesmærked ved restaurante La Belle Equipe, hvor 19 personer blev skudt og dræbt. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)
  • Mindespladen her hænger ved spillestedet Bataclan, hvor 89 af ofrene blev enten skudt eller dræbt, da gerningsmænd detonerede deres bombebælter. "Til minde om de dræbte og sårede på dette sted 13. november 2015", lyder teksten. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)
  • Da mindespladen blev hængt op på den første årsdag for angrebet, var pariserne talstærkt tilstede foran spillestedet. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)
  • Også ved retauranterne Le Carillon og Le Petit Cambodge i det 10. arondissement, hvor flere blev skudt og dræbt, blev der på årsdagen hængt en mindeplade op. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)
1 / 4

2016

1. januar: en mand kører sin bil ind i soldater, der bevogter en moske i Valence. To bliver såret. Islamistisk propaganda bliver fundet i bilen.

7. januar: I Goutte d’Or distriktet i Paris sårer en mand flere politibetjente med en kødøkse. Han bar et flag fra terrororganisationen Islamisk Stat.

13. juni: I Magnanville bliver en politibetjent og hans kone stukket ihjel i deres hjem. Islamisk Stat hævder efterfølgende at gerningsmanden er inspireret af dem.

14. juli: 86 bliver dræbt, da tuneseren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kører en lastbil ned af Promenade Des Anglais i Nice midt under fejringen af Frankrigs nationaldag.

  • Franskmændene mindedes deres dræbte i dagene efter angrebet. (Foto: pascal rossignol © Scanpix)
  • Besøgende fra andre lande befandt sig også på promenaden under fejringen af Bastilledagen, og mange var savnet i dagene efter. (Foto: pascal rossignol © Scanpix)
  • Titusindvis af mennesker befandt sig på promenaden i Nice for at fejre Frankrigs nationaldag, da lastbilen pløjede ind i menneskemængden. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)
  • Efter angrebet blev promenaden dækket af blomster, legetøj og lys til minde om de mange børn og voksne, der blev dræbt og såret. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)
  • Den tunesiske Mohamend Lahoualej Bouhlel, 31 år gammel og bosat i den sydfranske by, var manden bag rattet på lastbilen, der dræbte 89 og sårede 400. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)
1 / 5

19. juli: En familie på fire bliver angrebet med kniv af en Islamist på feriestedet Garda-Colombe.

26. juli: En præst bliver halshugget under et angreb på en kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray. Islamisk Stat tager skylden.

19. august: En jødisk mand bliver stukket ned i Strasbourg

30. august: En politimand bliver angrebet med en kniv i Melee.

2. september: En sygeplejerske og en politibetjent bliver stukket ned på et hospital

4. september: I Melee bliver en forfatter til en bog om hellig krig overfaldet sammen med sin søn.

8. september: Under en terrorrazzia angriber en mistænkt politiet med en machette.

2017

3. februar: En mand forsøger at få adgang til museet Louvre i Paris. Inden han bliver skudt ned, når han at såre en soldat.

18. marts: En politibetjent bliver skudt ned og såret i Parisforstaden Garges-les-Gonesse, inden angriberen senere forsøger at tage et våben fra en soldat i Orly lufthavnen. Gerningsmanden bliver han skudt og dræbt.

Facebook
Twitter