OVERBLIK Tyskland rystet af adskillige angreb i 2016

Flere af angrebene vurderes at være islamistisk terror, og det seneste angreb i Berlin efterforskes indtil videre som terror.

Stedet hvor lastbilen standsede, efter den er blevet slæbt væk her til morgen. Angrebet kostede 12 mennesker livet og efterforskes som terror. (Foto: ODD Andersen © Scanpix)

Tyskland er blevet rystet af en række angreb i løbet i 2016 med bomber, knive, skydevåben og senest en lastbil.

Flere af dem anses for at være islamistisk terror.

Her er et overblik:

  • 26. februar: En 15-årig pige Safia S. sårede en politimand med en kniv i Hanover, Niedersachsen. Hendes retssag startede i efteråret, og anklagerne mener, at hun støtter terrorgruppen Islamisk Stat, og at hun modtog ordren om angrebet fra en af gruppens medlemmer.

  • 10. maj: En knivbevæbnet 27-årig mand angriber flere personer på togstationen i Grafing i nærheden af München. Fire personer bliver alvorligt såret. En af dem dødeligt. Politiet overmander gerningsmanden, som siden viser sig at være psykisk syg.

  • 18. juli: Ombord på et tog sårede Riaz Khan Ahmadzai fem personer med en kniv og en økse i Würzburg, Bayern. Gerningsmanden, der kom fra Pakistan og havde søgt asyl i Tyskland, blev skudt og dræbt af politiet. Han havde optaget en video inden angrebet, hvor han erklærede troskab til terrorgruppen Islamisk Stat. De tyske myndigheder har stemplet det som terror.

  • 22. juli: Ni personer blev dræbt i München. Den 19-årige gerningsmand med iransk baggrund tog sit eget liv. Han havde psykiske problemer og var ifølge myndighederne besat af masseskyderier som dem i USA, men hans egentlige motiv til angrebet kendes ikke.

  • 24. juli: Mohammad Daleel sårede 15 personer med en bombe foran en bar. Han var den eneste, der mistede livet i eksplosionen i Ansbach, Bayern. Daleel var syrisk asylansøger og havde netop fået afvist sin ansøgning. Han havde erklæret troskab til terrorgruppen Islamisk Stat. De tyske myndigheder har stemplet det som terror.

  • 24. juli: En 21-årig syrisk flygtning blev anholdt i den sydtyske by Reutlingen, efter han med en machete slog en kvinde, han kendte, ihjel og sårede to andre. Politiet har afvist, at angrebet var terror.

  • 19. december: 12 blev dræbt og 48 såret, da en mand kørte en lastbil igennem et julemarked i Berlin. Politiet efterforsker sagen som terror.

Overblik over angrebet