Overlevede Auschwitz: Nu er han verdens ældste mand

Israel Kristal fra Israel er verdens ældste nulevende mand, efter at en japaner døde tidligere på måneden.

Verdens ældste nulevende mand er fra Israel og hedder sjovt nok Israel Kristal. (Foto: SHULA KOPERSHTOUK © Scanpix)

Ifølge det britiske medie The Guardian fik den 112-årige Israel Kristal i dag overrakt et certifikat af Guiness World Records, der beviser, at han er verdens ældste nulevende mand.

Israel Kristial er præcis 112 år og 178 dage gammel i dag. Han overtager titlen fra japanske Yasutaro Kaido fra Japan, der døde i starten af marts.

At Israel Kristal skulle blive verdens ældste mand er lidt af et mirakel.

Han er en af de få jøder, der overlevede koncentrationslejren Auschwitz under Anden Verdenskrig. Han blev sendt dertil i 1944 og brugt som slavearbejder.

Da han blev reddet af de allierede styrker året efter, vejede han kun 37 kilo og var i overhængende fare for at dø.

- Jeg kender ikke hemmeligheden bag et langt liv. Jeg tror på, at alt er bestemt på et højere sted, og vi vil aldrig få at vide hvorfor, siger han til The Guardian og fortsætter:

- Der er mænd, som har været bedre begavet, stærkere og har set bedre ud end mig, som ikke er her længere. Alt, hvad vi kan gøre, er at blive ved at arbejde, så hårdt vi kan, og genopbygge det tabte, siger Israel Kristal.

Trods sin ekstremt høje alder er han ikke verdens ældste nulevende person på jorden. Den titel tilhører 115-årige Susannah Mushatt Jones, der bor i Brooklyn, New York.