Overlevende fra forlis i Middelhavet: Kaptajn skar rebet over til nødstedt båd - mange børn druknede

Omkring 500 flygtninge og migranter druknede, da flygtningebåd forliste.

  • Et italiensk flådefartøj ankom søndag med mere end 600 migranter. (Foto: © Giovanni Isolino, Scanpix)
  • Et skibsforlis for nogle dage siden. Omkring 500 blev reddet, mens mindst fem menes at være druknet. (Foto: © ITALIAN NAVY / HANDOUT, Scanpix)
  • I det værste skibsforlis fortæller overlevende vidner, at mindst 500 mennesker druknede. (Foto: © Giovanni Isolino, Scanpix)
1 / 3

Omkring 700 flygtninge og migranter er druknet i flere skibsforlis på Middelhavet i den seneste uge, formoder FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

I det værste skibsforlis druknede flere end 500 mennesker i forsøget på at komme fra Libyen til Italien, fortæller vidner.

Et fartøj uden motor blev slæbt gennem havet af menneskesmuglere i en anden båd.

Men da fartøjet uden motor fik problemer og tog vand ind, opstod der panik, og flere forsøgte at komme over i den første båd, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Nogle forsøgte at svømme. Andre holdt fast i det reb, der forbandt de to både.

- Vi forsøgte alting for at undgå, at vandet fyldte båden, siger en nigeriansk pige ifølge den italienske avis La Stampa.

- Vi brugte vores hænder og plastikglas. I to timer kæmpede vi med vandet, men det var nytteløst. Vandet blev ved med at strømme ind i båden. Dem, der befandt sig under dækket, havde ingen chance. Kvinder, mænd, børn, ja, mange børn, var fanget og druknede, siger hun.

Skar rebet over til nødstedt båd

Ifølge overlevende vidner, skar den sudanesiske kaptajn på den første båd rebet over til den nødstedte båd - og den begyndte derefter hurtigt at synke.

- Jeg så min mor og min 11-årige søster dø. Der var lig over det hele, siger den 13-årige Kidane fra Eritrea til nødhjæpsorganisationer.

Den sudanesiske kaptajn og tre andre, der mistænkes for menneskesmugling, blev anholdt, da de ankom til den italienske havneby Pozzallo.

Siden årsskiftet har over 1.475 mennesker mistet livet i forsøg på at krydse Middelhavet, viser tal fra Den Internationale Organisation for Migration, IOM.