Oversvømmelser lukker Louvre: Frankrig ramt af naturkatastrofe

Det verdensberømte kunstmuseum Louvre er blevet lukket på grund af de omfattende oversvømmelser i Paris.

Frankrig har ifølge meteorologer oplevet sin hidtil vådeste maj, siden vejrmålingerne begyndte for 150 år siden. (Foto: © GEOFFROY VAN DER HASSELT, Scanpix)

De voldsomme oversvømmelser, der i de seneste dage har ramt dele af Frankrig, kan flere steder betegnes som en reel naturkatastrofe.

Det oplyser den franske præsident, François Hollande, som ifølge avisen Le Monde formelt komme med meddelelsen på det næste ministermøde.

Det er kun oversvømmelserne i de hårdest ramte områder, der vil få naturkatastrofe-betegnelsen, og med præsidentens erklæring kan de områder ifølge BBC få økonomisk hjælp.

Det er endnu uvist, hvilke områder der er tale om.

Frankrig har ifølge meteorologer oplevet sin hidtil vådeste maj, siden vejrmålingerne begyndte for 150 år siden.

Efter fire dage med næsten konstant regnvejr er vandstanden høj, og der meldes om oversvømmelser i Loire-dalen og i områder sydøst for hovedstaden Paris.

I byen Montargis 110 kilometer syd for Paris er skoler og et plejehjem evakueret. Og i Paris er vandstanden i Seinen nu så høj, at floden er gået over sine bredder. Vandstanden er lige nu fem meter over normal højde, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Det er dog stadig en del under rekorden fra 1910, hvor vandstanden i floden var 8,6 meter over normal højde.

Det har blandt andet betydet, at man har valgt at lukke det verdensberømte kunstmuseum Louvre for offentligheden både i dag og i morgen.

På den måde kan medarbejderne få plads til at fjerne museets uvurderlig kunstgenstande, hvis vandstanden i Seinen bliver ved med at stige, skriver Reuters.

- Der er ingen fare for offentligheden eller museets ansatte, men dette giver os mulighed for at evakuere visse kunstsamlinger, hvis det skulle blive nødvendigt, lyder det i en mail fra museets ledelse.

Tyskland og Østrig er også ramt af oversvømmelserne, som indtil videre har kostet 10 personer livet.