Pårørende i retten efter Charleston-massakre: Vi tilgiver dig

De mistede familiemedlemmer, da en 21-årig skød løs i kirke. Ansigt til ansigt med drabsmanden udtrykker de både stor sorg og tilgivelse.

Nadine Collier (tv.) mistede sin mor i Charleston-massakren. I dag fortalte hun manden, der menes at stå bag, at hun tilgiver ham. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI © Scanpix)

Da 21-årige Dylann Roof, der har tilstået at have dræbt ni mennesker under en gudstjeneste, i dag blev stillet for en dommer, var flere pårørende til hans ofre til stede.Flere af dem afgav vidneudsagn, mens de græd.Alle skal vide, at jeg tilgiver digI stedet for at udtrykke vrede over for den mand, der skød deres elskede, udtrykte de tilgivelse.- Jeg vil bare have, at alle skal vide, at jeg tilgiver dig, sagde eksempelvis Nadine Collier, der mistede sin 70-årige mor i massakren.Hendes stemme knækkede over.

- Du tog noget meget værdifuldt fra mig. Jeg kan aldrig nogensinde komme til at tale med hende igen. Jeg kan aldrig nogensinde holde om hende igen. Men jeg tilgiver dig, og jeg har barmhjertighed med dig.Betal tilbage; giv dit liv til KristusSamme budskab kom Anthony Thomson med. Han mistede sin kone, da Dylann Roof efter en times gudstjeneste angiveligt hev sit våben frem og skød omkring sig inde i kirken.- Jeg tilgiver dig, og min familie tilgiver dig. Men vi vil gerne have, at du tager denne mulighed til at betale tilbage, bekende, give dit liv til ham, der betyder mest, Kristus, så han kan ændre dit liv og den måde, du er på.

21-årige Dylann Roof var med i retsmødet via en skærm, der transmittedere direkte fra et nærliggende fængsel. (© Scanpix)

En kvinde, Felicia Sanders, der mistede sin datter i skyderiet, inviterede drabsmanden til at læse Bibelen i deres bibelstudie-gruppe onsdag aften. Til trods for den forbrydelse, han har tilstået at stå bag.- Du har dræbt nogle af de smukkeste mennesker, jeg kender. Hver eneste fiber i min krop gør ondt. Og jeg vil aldrig blive den samme igen, sagde hun.Roof til stede via tv-skærmImens de pårørende talte, var Dylann Roof ”til stede” via en skærm, der transmitterede fra et nærliggende fængsel i Charleston i delstaten South Carolina på den amerikanske østkyst.Den 21-årige sagde ikke noget imens, men stod bare let foroverbøjet og blinkede, flankeret af to politimænd.

Den unge hvide mand er sigtet for nidobbelt drab samt besiddelse af et skydevåben.Retssag begynder 23. oktoberI dag har han tilstået forbrydelsen, der menes at være sket på baggrund af et had til sorte medborgere, som han angiveligt mener ”er ved at overtage landet.”

Under retsmødet oplyste dommeren, at der var en kaution på 1 million dollar for våbenbesiddelse, men at han ikke havde myndighed til at fastsætte kaution for drabsanklagerne.

21-årige Dylann Roof var med i retsmødet via en skærm, der transmittedere direkte fra et nærliggende fængsel. (© Scanpix)

Dylann Roof sagde kun noget, når han blev direkte adspurgt; Han bekræftede sin adresse, oplyste sin alder, og at han er uden arbejde.Under retsmødet kom det frem, at første møde i den egentlige retssag mod ham vil finde sted 23. oktober i år.

 • Ni mennesker blev onsdag dræbt inde i en kirke i byen Charleston, der ligger i den amerikanske delstat South Carolina. (Foto: Don Emmert © Scanpix)
 • Det skete, da en 21-årig hvid mand begyndte at skyde om sig i Metodistkirken. (Foto: Brian Snyder © Scanpix)
 • Den unge mand havde i en time siddet stille i kirken, hvor menigheden primært består af sorte, da han rejste sig og begyndte at skyde om sig. (Foto: John Taggart © Scanpix)
 • En pige er mødt op ved kirken, hvor massakren fandt sted onsdag. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)
 • 'Bekæmp racisme. Det begynder her. Det slutter her', lyder teksten på skiltene, som en mand holder op på gaden foran kirken i Charleston. (Foto: Chip Somodevilla © Scanpix)
 • Sløjfer blafrer i vinden uden for kirken, hvor ni mennesker blev dræbt. Kun tre overlevede. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)
 • - Som land er vi nødt til at tage til efterretning, at denne slags massevold ikke sker i andre udviklede lande. Det sker ikke andre steder med denne frekvens. Det er i vores magt at gøre noget ved det, sagde den amerikanske præsident Barack Obama i nat på et pressemøde. (Foto: John Taggart © Scanpix)
 • Også Hillary Clinton har taget bladet for munden i forhold til USA's våbenlov og raceproblemer. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)
 • - Hvor mange uskyldige mennesker i vores land skal vi se blive skudt ned, før vi gør noget? Vi er nødt til at se de barske sandheder om race og vold, våben og splittelse i øjnene, sagde Hillary Clinton i nat efter Obamas tale. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)
 • Tårerne triller ned ad kinderne på dem, der er mødt op til bøn i kirken efter skuddramaet. (Foto: Grace Beahm © Scanpix)
 • Udenfor kirken bliver der tændt lys, lagt blomster og sat balloner op til ære for dem, der blev dræbt. (Foto: Chip Somodevilla © Scanpix)
 • En 21-årig mand blev anholdt 14 timer efter skuddramaet. Politiet formoder, at det er had til den afro-amerikanske befolkning, der drev den unge mand til at dræbe de ni mennesker. (Foto: Chip Somodevilla © Scanpix)
 • 'Sorte liv betyder noget', står der på skiltet, som en sørgende i et optog i Union Square Park, New York, holder op. (Foto: Don Emmert © Scanpix)
1 / 13
Facebook
Twitter