Pakistan: 1.200 militante er dræbt på fem måneder

Det pakistanske militær har siden juni haft succes med en omfattende offensiv mod militante islamister.

Indsatsen mod udenlandske og lokale terrorister i Pakistan har drevet mange mennesker på flugt. (Foto: a Majeed © Scanpix)

Pakistans hær har siden juni dræbt mindst 1.200 formodede militante i en intensiveret kamp mod Taliban og andre militante i stammeområderne, hvorved oprørernes kampevne er blevet betydeligt svækket, siger ledende officerer fra militæret.

Hærens kampvogne, artilleri samt landstyrker og luftvåbnet blev i sommer sat ind i en operation i Nordwaziristan vendt mod udenlandske og lokale terrorister. Regeringen udtalte i den forbindelse, at mellem 25.000 og 30.000 soldater ville blive indsat i operationen mod oprørerne.

Alle bygningern er mærket

Offensiven blev indledt, da vestlige kampstyrker begyndte deres tilbagetrækning fra Afghanistan.

I den centrale del af Mir Ali, som er den næststørste by i regionen, er der ikke en bygning, som ikke er mærket af kampene mellem militæret og oprørsgrupperne.

General Zafarullah Khan, der leder operationen i Nordwaziristan, siger, at trusler om en voldsom optrappet vold som reaktion på hærens offensiv aldrig er blevet ført ud i livet.

Sprængstof er beslaglagt

Mindst 230 oprørere er blevet anholdt, mens 132 ton sprængstoffer er blevet beslaglagt sammen med store mængder af våben, ammunition og køretøjer.

Mange af de steder, hvor militæret har vundet terræn, er der blevet fundet lureminer, og der er lagt bomber ud i mange huse. Militæret har fundet lejre, hvor oprørere har torteret og dræbt et stort antal fanger.

Civile tvinges væk

Oprørerne undgår som regel åben kamp med militæret, men benytter sig af bagholdsangreb og skjulte bomber. Fire soldater blev dræbt og mindst otte andre savnes efter et angreb på en kontrolpost i Datta Khel-regionen i weekenden.

Kampene har tvunget mange civile væk fra deres huse og deres forretninger, og en stor del af dem vil finde deres huse ødelagt af krigen, når de vender hjem.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter