Pakistan suspenderer henrettelser under ramadanen

Pakistan har valgt at respektere ramadanen og midlertidigt stoppet med at henrette folk.

8200 personer venter på at blive henrettet i Pakistan. (Foto: SHAHZAIB AKBER © Scanpix)

Pakitstan har midlertidigt sat en stopper for henrettelser i landet.Den Islamiske Republik har valgt at respektere den muslimske fastemåned ramadanen, der begyndte i går.

Premierminister Nawaz Sharif har instrueret autoriteterne til at respektere "helligheden ved fastemåneden" ved at indstille henrettelserne.Flere end 170 personer er blevet hængt i Pakistan siden december, hvilket har fået flere menneskerettighedsorganisationer på banen. De har tryglet Paktistan om helt at afskaffe dødsstraffen.8200 venter på at blive henrettetPakistan formodes at have det største antal dødsdømte personer i verden. Omkring 8.200 sidder fængslet og venter på at blive henrettet. Flere af dem har siddet inde i mere end et årti.

Sidste år blev dødsstraffen genindført efter en pause på syv år. Det skete efter et dødeligt Taliban-angreb på en skole i Peshawar.Amnesty International siger, at "der har har været et samlebånd af henrettelser" siden.Mindst 15 personer er blevet henrettet i løbet af denne uge, inden ramadanen gik i gang.

Facebook
Twitter