Pakistan vil blokere Jesus

Myndighederne vil blokere mere end 1600 ord i sms-beskeder - blandt andet Satan, prut, tampon, homoseksuel og Jesus Kristus.

Beslutningen om at banlyse omkring 1.600 ord i sms-beskeder har skabt røre. (Foto: Farooq Naeem © Scanpix/AFP)

"Jesus Kristus" er kommet i dårligt selskab i Pakistan.

Her har myndighederne besluttet sig for at inkludere den kristne frelser på en ny liste over flere end 1600 engelske og urdu ord, der ifølge en ny bekendtgørelse skal blokeres i alle sms-beskeder.

Kriterierne for de forbudte ord er, at de er vulgære, uanstændige eller skadelige. Ud over eder og sjofelheder befinder eksempelvis "Satan", "prut", "tampon" og "homoseksuel" sig på listen.

De pakistanske telekommunikationsmyndigheder PTA sendte tidligere i denne uge listen til landets mobiltelefonselskaber. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Kristne pakistanere i oprør

Beslutningen om at inkludere "Jesus Kristus" på den sorte liste får kristne kirker og menneskerettighedsorganisationer i Pakistan til at råbe vagt i gevær.

- Vi forstår ønsket om at beskytte unge menneskers sind med en liste over uanstændige ord. Men hvorfor inkludere Kristi navn? Hvad er uanstændigt? At forbyde det er en krænkelse af vores ret til at prædike evangeliet, og det støder kristne, siger John Shakir Nadeem, der er formand for Pakistans katolske biskoppers mediekommission.

Mobiltelefonselskaberne havde oprindeligt fået besked om at begynde at blokere de forbudte ord senest i dag.

Men den udbredte harme over bekendtgørelsen får nu PTA til at trække i land, og det er uklart, om og hvornår landets mobiltelefonbrugere får censuren at mærke.

Blokerer sociale medier

Det er ikke første gang, at Pakistan forsøger at stække de sociale medier.

Som følge af pres fra islamistiske grupper blokerede PTA for nylig internetbrugere fra at besøge pornografiske og "anti-islamiske" hjemmesider, ligesom også adgangen til det sociale netværk Facebook periodevis har været spærret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk