Pakistansk fly styrter ned i boligområde

Flyet er styrtet ned i forbindelse med landingen nær storbyen Karachi.

Brandfolk sprøjter vand på vraget, efter et fly med 98 personer om bord er styrtet ned i en tætbefolket bydel i Karachi i Pakistan. (Foto: © REHAN KHAN, Scanpix)

Et passagerfly fra flyselskabet Pakistan International Airlines er styrtet ned i et boligområde nær Jinnah International Airport i den pakistanske storby Karachi.

Det oplyser en talsmand fra flyselskabet samt de pakistanske luftfartsmyndigheder ifølge Reuters.

Tidligere formodede man, at alle på flyet havde mistet livet. Siden fandt man dog mindst to overlevende. Rednings- og bjærgningsarbejdet er fortsat i gang, og et endelig overblik over antallet af sårede og døde har derfor lange udsigter.

Oprindeligt anslog flyselskabet, at der var 107 personer om bord, men har nu bekræftet, at der var 91 passagerer og syv besætningsmedlemmer på flyet. Det skriver Al-Jazeera.

Ifølge borgmesteren i Karachi, Wasim Akhtar, ramte flyet fem-seks bygninger i den tætbefolkede bydel Model Colony.

Afbrød landingsforsøg

Flyet lettede fra Lahore i den østlige del af landet klokken 13 lokal tid. Ifølge hjemmesiden Flightradar24.com, der overvåger flytrafikken, lagde flyet som planlagt an til landing i Jinnah International Airport udenfor Karachi, men landingen blev afbrudt i 275 fods højde, svarende til godt 83 meter over jorden. Herefter steg flyet til 3175 fod - knap en kilometers højde.

Hvorfor flyet styrtede, og hvorfor første landingsforsøg blev afbrudt, vides endnu ikke, men den sidste radiokontakt med piloten giver et fingerpeg.

- Pilotens sidste ord var, at der var et teknisk problem, og han fik at vide, at begge landingsbaner var tilgængelige for ham. Men piloten indikerede, at han ville vende om, siger direktøren for flyselskabet, Arshad Malik, ifølge Al-Jazeera.

Ifølge BBC sagde piloten, at to motorer havde sat ud. Kort efter kaldte han "mayday, mayday, mayday," hvorefter forbindelsen gik tabt.

Undtagelselstilstand på hospitaler

Pakistans sundhedsminister har erklæret undtagelsestilstand på alle store hospitaler i Karachi som følge af flystyrtet. Det siger Meeran Yousuf, der er pressekoordinator i ministeriet, ifølge den engelsksprogede avis Dawn.

Optagelser fra Karachi viser store mørke røgskyer stige op omkring bygninger i det beboede område i Karachi.

Se billeder fra området her:

Helikoptere fra den pakistanske hær er fløjet til ulykkesstedet, skriver Ritzau.

Tilbage i 2016 styrtede et fly fra PIA på vej fra den pakistanske by Chitral til hovedstaden Islamabad. 48 passagerer var om bord, og ingen overlevede.

Opdatering klokken 15.20: Tidligere skrev vi, at der var 107 om bord på flyet, og at ingen overlevede. Det er nu rettet efter nye oplysninger fra flyselskabet og de pakistanske myndigheder.