Pakistanske demonstranter: Vi er Kouachi, ikke Charlie

Satiremagasinets Muhammed-forside har vakt vrede i Pakistan, hvor der er store demonstrationer.

Flere tusinde er på gaden i Pakistan, hvor de brænder franske flag af. (© Scanpix Danmark)

Tusindvis af vrede pakistanere har søndag været på gaden i adskillige store byer i protest mod det seneste nummer af det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Udgaven er den første siden terrorangrebet i Paris den 7. januar og havde en karikatur af profeten Muhammed på forsiden, hvilket har ført til demonstrationer i mange lande.

I flere byer er det franske flag blevet brændt af sammen med portrætter af den franske præsident, François Hollande, og flere tegnere fra Charlie Hebdo.

Der meldes om 6000 demonstranter i Lahore og 2000 demonstranter i Karachi.

Sammenstød med politiet

I byen Multan, der ligger omkring 560 kilometer syd for Islamabad, råbte demonstranterne vi er ikke Charlie, vi er Kouachi med reference til de to brødre, der stod bag det blodige angreb mod Charlie Hebdo.

Pakistansk politi stødte fredag sammen med demonstranter i den pakistanske havneby Karachi, hvor der var voldsomme protester mod den franske satireavis Charlie Hebdos forsidetegning af profeten Muhammed.

Politiet affyrede varselsskud og brugte vandkanoner mod de tohundrede demonstranter, der ifølge flere medier var samlet ved det franske konsulat i byen.

/ritzau/AFP