Palæstinensere raser over ny israelsk lov

Palæstinensere kalder det racistisk lovgivning.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu er for tiden i USA, hvor han blandt andet har besøgt Donald Trump. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Ekstremt racistisk og brud på internationale love.

Så skarpe er udmeldingerne fra palæstinensisk side, efter det israelske parlament har vedtaget en lov, der gør det muligt for indenrigsministeriet at fratage personer statsborgerskab, hvis man bryder sin loyalitet over for Israel.

Palæstinenserne mener, at loven er møntet direkte på dem, og gør det muligt for indenrigsministeriet at fratage palæstinensiske borgere i Østjerusalem deres opholdstilladelse. Det skriver Al Jazeera

Frygter det kun er begyndelsen

Også formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fatih el-Abed, frygter, at loven kun er den første af flere stramninger over for palæstinenserne.

- Hvis ikke det internationale samfund træder til, vil det blive værre og værre.

Den israelske ambassade i Danmark afviser, at loven er møntet udelukkende på palæstinensere.

I en mail til DR Nyheder skriver ambassaden, at loven sigter mod alle, der anses som en trussel mod Israels sikkerhed, og at den skal ses som en ændring af en eksisterende regel om at tage opholdstilladelser fra personer, der er fundet skyldige i at være involveret i terrorisme.

Anspændt stemning

Stemningen er i forvejen anspændt i Jerusalem, efter USA’s præsident Donald Trump sidste år offentliggjorde, at han vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Han ønsker samtidig at flytte USA’s ambassade fra Tel Aviv til netop Jerusalem.

De palæstinensere, der bor i det østlige Jerusalem, har ikke israelsk statsborgerskab. De får til gengæld en permanent opholdstilladelse og et jordansk pas, der kan bruges i rejsesammenhænge.

I artiklen fremgik det tidligere, at Rusland allerede havde anerkendt Jerusalem som Israels hovedstad. Det er ikke sandt, og vi har nu fjernet det fra artiklen.

Facebook
Twitter