Palæstinenserne lovet 38 mia. kr.

Palæstinensernes økonomiske ønsker på donorkonferencen i Paris blev mere end opfyldt. De fik lovning på 38 mia. kr. Danmark afsætter 590 mio. kr.

Hjælpearbejdere fra FN uddeler mad til palæstinenserne, men der holdes donorkonference i Paris. (Foto: Said Khatib © Scanpix)

På den internationale donorkonference i Paris til fordel for palæstinenserne har bidragydere rundt om i verden givet tilsagn om over 38 milliarder kroner i hjælp over de næste tre år.

Det oplyser den franske udenrigsminister Bernard Kouchner.

Beløbet er godt 10 milliarder over, hvad der var målet for konferencen.

Halv milliard fra Danmark

Formålet er at støtte den vaklende palæstinensiske økonomi og derved bidrage til, at der kan findes en fredsløsning mellem palæstinensere og israelere, sådan som det blev aftalt på mødet i Annapolis i USA for nylig.

- Fra dansk side bidrager vi med 590 millioner kroner, og så støtter vi blandt andet også via EU, siger udenrigsminister Per Stig Møller, der deltog i konferencen sammen med repræsentanter fra 90 lande og organisationer.

Ifølge Per Stig Møller er der planlagt endnu en donorkonference i Rusland om nogle måneder, mens Norge også taler om at afholde en konference - blandt andet for at sikre, at de lovede bidrag også udbetales.

Sidste håb

Condoleezza Rice, USA's udenrigsminister, sagde lige ud, at donorkonferencen er "sidste håb", hvis palæstinensernes økonomi skal reddes.

De mange penge skal bruges til at puste nyt liv i palæstinensernes katastrofale økonomi, ligesom de skal underbygge Abbas i hans magtopgør med de islamiske fundamentalister i Hamas, mens han forhandler om en endelig fredsløsning med Israel.

Facebook
Twitter