Palin belønnede bidragydere

Den republikanske vicepræsidentkandidat, Sarah Palin udpegede som guvernør i Alaska økonomiske bidragydere til poster i delstatsadministrationen, skriver Los Angeles Times.

Sarah Palin er med raketfart løftet op på den nationale politiske scene. Men spørgsmål fra hjemmebanen i Alaska generer. (Foto: Aaron Josefczyk © Scanpix)

Sarah Palin udpegede som guvernør i Alaska økonomiske bidragydere til poster i delstatsadministrationen, rapporterer Los Angeles Times.

Oplysningerne kan skabe nye problemer for den republikanske vicepræsidentkandidat i USA.

Avisen skriver, at over 100 udnævnelser til politiske og administrative embeder i Alaska gik til bidragydere til hendes valgkamp eller til deres familiemedlemmer. Det svarer til næsten hver fjerde af den slags poster.

Strid om fyring

I forvejen er Palin i vanskeligheder, fordi hun beskyldes for at have forsøgt at presse Alaskas politidirektør til at fyre en betjent, som havde været hendes svoger.

Ligesom den republikanske præsidentkandidat, John McCain, har hun lovet at gøre op med den udbredte praksis om politisk kammerateri.

Los Angeles Times' afsløring kommer, efter at en privat organisation har klaget til de føderale valgmyndigheder over, at penge, som angivelig blev indsamlet til republikanske valgkampaktiviteter, blev brugt på upassende måde.