Palin: Forbindelse mellem 11. september og Irak

Sarah Palin, Republikanernes kandidat til posten som vicepræsident, kæder terrorangrebene 11. september 2001 sammen med krigen i Irak. Det synspunkt har præsident Bush for længst opgivet.

Sarah Palin under afskedsceremonien i Fort Wainwright i Alaska. (Foto: Robyn Beck © Scanpix)

Republikanernes bud på USA's næste vicepræsident, Alaskas guvernør Sarah Palin, kæder nu krigen i Irak sammen med terrorangrebene på World Trade Center i New York 11. september 2001.

I en tale til et hold soldater, som skal sendes til Irak, sagde Palin, at de skulle "forsvare uskylden mod fjenderne, som planlagde, udførte og frydede sig over tusinder af amerikaneres død". Blandt de soldater, der skal sendes et år til Irak er Sarah Palins 20-årige søn, Track Palin.

Falsk sikkerhed

Amerikanske embedsmænd og selv præsident George Bush har tidligere hævdet, at den irakiske regering under præsident Saddam Hussein hjalp al-Qaeda med at planlægge angrebene på World Trade Center. Det synspunkt har præsident Bush siden afvist.

I militære kredse er det et udbredt synspunkt, at al-Qaeda har fået fodfæste i Irak siden den amerikanskledede invasion, skriver avisen The Washington Post.

- Amerikanerne kan aldrig vende tilbage til følelsen af falsk sikkerhed fra før 11. september 2001, sagde Sarah Palin ved ceremonien Fort Wainwright i Alaska.